Midtjylland sender Hobro i 1. division

FC Midtjylland fjernede med en 4-1 sejr den sidste matematiske tvivl: Hobro spiller i 1. division efter sommer, mens midtjyderne stadig dyster om medaljer

Hobro ryger ned i 1. division. Det står klart, efter Mditjylland massakrerede de sort-gule fra Mariager Fjord med 4-1. (Foto: René Schütze)
Hobro ryger ned i 1. division. Det står klart, efter Mditjylland massakrerede de sort-gule fra Mariager Fjord med 4-1. (Foto: René Schütze)

HOBRO (Ekstra Bladet): Hobro så ud til at være på vej mod forårets første sejr, men det fik et par udskiftninger ændret på for FC Midtjylland, der efter pausen hentede en 4-1 sejr og dermed holder fast i Superligaens topstrid.

Hobro lagde ellers godt fra land, og det var hjemmeholdet, der forsøgte mest i kampens indledede minutter. Jonas Damborg var tæt på at bringe hjemmeholdet foran efter fire omgange på minuturet, da han tog chancen fra distancen. Skuddet blev dog i realiteten kun farligt, fordi Mikkel Andersen blev generet af solen, og det lykkedes FCM-keeperen at parere til hjørne.

Tempoet forsvandt dog fulstændig fra kampen efter de første otte-ti minutter. Med det fine forårsvejr in mente og den liflige duft af grillpølser i næseboerne lignede de 22 aktører på Hobro Stadion næsten deltagere i en lidt for seriøs familiefodboldkamp på en meget velslået græsplæne i onkels baghave.

SønderjyskE hænger fuldstændig på FC København i toppen af Superligaen efter endnu en sejr. Denne gang over Viborg, der blev slået med 2-0 hjemme i Haderslev. (Foto: Christer Holte) Superligaen SønderjyskE holder presset på FCK

Det var ikke til at se, at de forsvarende danske mestre var tvunget til at hente tre point for at holde trit med de øverste hold i tabellen. Der var i hvert fald ikke meget kreativitet, når midtjyderne var fremme på den sidste tredjedel af banen.

Martin Pusic lå helt alene med de centrale Hobro-forsvarere, og østrigeren blev ikke sat særlig godt op af de fire midtbanespillere bag ham.

Kampen livede dog lidt op i halvlegens slutminutter. Først forsøgte Mikkel Duelund med et langskud, der røg et anseeligt stykke over mål, så var det Anders Egholm, der var tæt på at dreje et lumsk hovedstød i nettet i den anden ende.

Efter 41 minutter fik de 1.411 tilskuere så endelig set netmaskerne blafre, da Wilfried Domoraud nåede højest på et hjørnespark ved forreste stolpe og headede nordjyderne foran efter 41 minutter. Ikke særlig godt forsvarsspil af FCM, der så slappe ud i markeringen.

Viborg-spillerne fik onsdag ørerne i den velsmurte SønderjyskE-maskine. (Foto: Christer Holte) Viborg Viborg-træner er bitter efter 0-2-nederlag

Jess Thorup var angiveligt heller ikke imponeret over sit holds præstation, og cheftræneren reagerede ved at flå Kristoffer Olsson og André Rømer ud i pausen. De blev erstattet af Filip Novak og Paul Onuachu.

Det gav noget mere dynamik for gæsterne, og særligt de to backs, Rasmus Nissen og Filip Novak, kom frem til flere gode chancer og oplæg.

Det var også en aktion fra netop Filip Novak som gav udligningen efter en god time. Tjekken fik en stikning i dybden, og han forsøgte sig med et hårdt, fladt indlæg ind i boksen. Michael Christensen kom i vejen for indlægget, men forsvarsspilleren ramte den uheldigt og gled 1-1 målet ind bag Jesper Rask.

Auri Skarbalius må undvære fire spillere til torsdagens kamp i Randers. (Foto: Jens Dresling) Brøndby Brøndby i midtbanekrise: Fire mand er væk

Den aktion ville Rasmus Nissen på højre back ikke stå tilbage for. ‘NK’ satte efter 70 minutter sin direkte modstander på højrekanten og fortsatte ind mod mål. Og fra en meget spids vinkel, nærmest baglinjen, bankede den unge ulv kuglen i kassen via overliggeren. Vanvittig flot mål af FCM-stjerneskuddet.

Dermed havde midtjerne kampen, hvor de ville have den. Thorups indskiftninger havde give pote, og det var ikke ufortjent, at føringen var skiftet.

Midtjyderne slog endda sejren fast med syvtommersøm efter 83 minutter, da Pione Sisto viste sit store talent ved at sætte Rune Hastrup i en finurlig aktion på venstrekanten. Sisto fandt herefter Rilwan Hassan foran mål, som nemt kunne prikke bolden i mål.

Jakob Poulsen fik lov til at lukke og slukke i Hobro, da han sikkert eksekverede et straffespark i slutminutterne til 4-1. Måske sejren lige blev et mål for stort til slut, men udviklingen viser ganske godt Hobros sæson i Superligaen, der nu lakker mod enden.

Superligaens nedrykkere de seneste 10 sæsoner

Nedrykkere fra Superligaen de seneste ti sæsoner - nummer 12 er nævnt først:

* 2015/16: Hobro IK (kun én nedrykker på grund af superligaudvidelse til 14 hold)

* 2014/15: Silkeborg IF og FC Vestsjælland

* 2013/14: Viborg FF og AGF

* 2012/13: Silkeborg IF og AC Horsens

* 2011/12: HB Køge og Lyngby Boldklub

* 2010/11: Esbjerg fB og Randers FC

* 2009/10: HB Køge og AGF

* 2008/09: AC Horsens og Vejle Boldklub

* 2007/08: Lyngby og Viborg FF

* 2006/07: Silkeborg IF og Vejle Boldklub

Kilde: Ritzau

7 kommentarer
Vis kommentarer