Midtjysk manpower: Vi er tilbage på top

- Vi havde læst godt på, hvordan vi skulle presse dem, og ja, de var stressede, sagde Anders Dreyer, mens FCN-lejren bøjede sig

Midtjysk manpower: Vi er tilbage på top

Highlights: FC Midtjylland kom tilbage på ret kurs med fortjent sejr i Farum. Video: Discovery Networks Danmark

I den tilskuertomme kulisse kunne man for alvor høre gæsterne fra FC Midtjylland lægge fra land med et udtryk som et rugbyhold fra den sydlige halvkugle.

For der var ikke bare muskler bag udlægget. Der var i den grad også verbal kraft bag det pres, som gæsterne satte deres unge værter under.

Et brøl af manpower, der både bundede i revanchesult og bevidsthed om, at FC Nordsjællands pasningsstærke boldmaskine ikke måtte komme i gang på eget kunstgræs.

Og da det hele var overstået med en smal sejr, var smilene i fuld banebredde hos vinderne.

- Forleden var vi ikke klar, sagde cheftræner Brian Priske med adresse til sidste uges sensationelle nederlag til Horsens.

- Derfor var det vigtigt at sende det signal i dag, at vi er, hvor vi skal være. Vi fik sat hinanden op til en svær kamp, for vi ved, at alle skal levere på toppen mod dem.

Det gjorde i alt fald så mange, at der var tale om en helstøbt holdpræstation mod et hjemmehold, der aldrig kom i gang, og hvor frustrationerne til sidst udmøntede sig i et rødt kort til Ulrik Yttergård Jenssen.

C Nordsjællands Ultrik Yttergård Jensen får rødt kort som kulmination på hjemmeholdets frustrationer. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
C Nordsjællands Ultrik Yttergård Jensen får rødt kort som kulmination på hjemmeholdets frustrationer. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Afgørelsen faldt kort før pausen, hvor banens bedste, Alexander Scholz, drev bolden frem midt i banen og fandt Anders Dreyer, der sendte bolden videre til Sory Kaba inde i feltet. Den store ni’er vendte flot med bolden og udplacerede Nicolai Larsen.

Resten var power og påpasselighed.

- Det var dejligt at komme herfra med et clean sheet, tre point og revanche fra sidste weekend, noterede Anders Dreyer.

- Vi har meget mere energi fra start. Det var meget vigtigt at revanchere os fra sidste weekend.

- Og så vandt vi på lidt af en taktisk genistreg, synes jeg. Vi havde læst godt på, hvordan vi skulle presse dem. Det har vi trænet på hele ugen. De var stressede, lød det med et smil af de tilfredse.

Magnus Kofod Andersen erkendte, at han og kammeraterne var kommet i klemme i FCM's  maskuline maskine. Foto: Jens Dresling
Magnus Kofod Andersen erkendte, at han og kammeraterne var kommet i klemme i FCM's maskuline maskine. Foto: Jens Dresling

I hjemmeholdets lejr var der tale om en ren tilståelsessag. For Flemming Pedersen og hans unge tropper vidste godt, at de simpelthen var blevet løbet over ende.

- Vi vidste ellers, at vi ville komme under det pres. Men vores egen præstation overrasker os, tilstod cheftræneren.

- Vi var ikke hurtige nok til at spille os igennem deres pres, og vi følte os lidt pressede af alt deres nervøse råberi fra start. Det smittede af på os, der plejer at være så rolige her på hjemmebanen.

Det er stadig over tre år siden, FCN sidst har taget en sejr over FCM.

- De kommer med et højere pres end andre hold, og deres pres-intensitet og fysiske power går lige hurtigt nok i forhold til vores kvaliteter i dag. Så vi føler os mere pressede end sædvanlig.

- Med den præstation kan vi jo ikke kigge op ad i tabellen. Vi skal først op i et højere gear både med og uden bold.

Magnus Kofod Andersen var tydeligvis lidt ramt på sin faglige stolthed.

- De dominerer os alt for meget og får for god tid til at lægge boldene op i bagrummet til Kaba. Det koster mange kræfter, og vi mangler nogle dybe løb. Vi blev alt for stressede, erkendte han.

Stortalent slog til i Parken

Brøndby i enorm nedtur

AGF slutter med sejr

Heldet følger Svendsen - men det var ikke nok for OB