Annonce:
Annonce:

Millionerne ruller: Her er Superligaens største køb

De tre store FCK, FC Midtjylland og Brøndby dominerer listen over de dyreste spillere, der er hentet til Superligaen i sommerens vindue

Ekstra Bladets mand i Silkeborg var ikke helt tilfreds med sportschef Jesper Stükers udmeldinger tidligere på aftenen, som klippet her - et blandt flere highlights - fra onsdagens afslutning på det hjemlige transfervindue

Ekstra Bladet dækkede hele transferafslutningen. Se højdepunkterne fra dækningen her
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Det har været et travlt og hæsblæsende transfervindue, der nu er smækket i.

Først til januar kan klubberne igen købe og sælge spillere.

De danske mestre fra FC København har vist store muskler på transfermarkedet ved at slå rekorden for historiens største køb til Superligaen.

De dominerer også top-10 listen over de dyreste spillere, hvor tre af de fem dyreste er hentet til FC København.

Købene af Andreas Cornelius og Anders Dreyer til 30+ millioner er skelsættende i Superligaen og indvarsler en ny tidsalder, når det kommer til spillerindkøb.

Billedet viser samtidig, at alle Brøndbys fire nyindkøb kommer ind på top ti over sommerens dyreste spillere i Superligaen.

Listen domineres af de tre store, FC København, FC Midtjylland og Brøndby, mens AGF lige har sneget sig ind med købet af Sigurd Haugen.

Annonce:

Her er oversigten over Superligaens ti største handler i sommerens transfervindue. På listen figurerer ikke lejede spillere.

Sommerens ti største superligakøb

 

1

Andreas Cornelius, FC København

Superligaens dyreste nogensinde. Aldrig tidligere er der blevet handlet for så stort et beløb. FCK fik ham billigere end markedsprisen, fordi ’Corner’ gik til Trabzon-ledelsen og krævede et salg. På trods af den høje pris har FCK alligevel samlet set tjent store penge på at købe ham tilbage hele to gange.

Pris: 45 mio. kr.

 

2

Anders Dreyer, FC Midtjylland

Det endte lykkeligt for den gennembrudsfarlige spiller, da midtjyderne købte ham fri i Rubin Kazan. Det skete for et beløb, der var 13 mio. kr. lavere end klubben havde solgt ham for. De havde alligevel ikke fået alle pengene, så de måtte til lommerne. Til gengæld er der stort videresalgspotentiale i ham.

Pris: 42 mio. kr.

 

3

Denis Vavro, FC København

Efter lidt tovtrækkeri fik de danske mestre købt ham fri i Lazio. De fik ham billigere end først forventet. Med en alder på 26 er der stadig et vist videresalgspotentiale gemt i ham. Specielt nu hvor det store udstillingsvindue venter i Champions League.

Pris: 28 mio. kr.

 

4

Nicolai Vallys, Brøndby

Brøndbys næstdyreste indkøb nogensinde. Faktisk er det kun købet af Daniel Agger for ni år siden, der overgår den handel. Stort potentiale og en fireårig aftale, men det er ikke mange spillere over 25 år, der sælges fra Superligaen i den prisklasse. Så Brøndby skal ikke kalkulere med stor fortjeneste, hvis han sælges om to år.

Pris: 22,5 mio. kr.

 

5

Lukas Lerager, FC København

De danske mestre startede med at leje ham, men der var en købsforpligtelse, så det var helt efter planen, at han blev købt fri i sommer, da lejeaftalen udløb. Han er på vej mod de 30 og har en aftale, der løber yderligere tre år. Chancen for videresalg er ikke stor.

Pris: 15 mio. kr.

 

6

Daniel Wass, Brøndby

Prisen på den 33-årige veteran var relativ høj. Brøndby må snuppe store afskrivninger de næste tre år. Samtidig er der ingen mulighed for at få noget af investeringen hjem. Men Brøndby har fået en lederskikkelse hjem til at hjælpe de unge på vej. Med en fin fysik og en skadeshistorik, der viser, at han meget sjældent er ude, skal Brøndby nok få stor gavn af ham.

Pris: 13 mio. kr.

 

7

Sebastian Sebulonsen, Brøndby

Det var en forholdsvis stor investering for en højre back, da Brøndby endnu engang handlede i norske Viking. Han har indtil videre haft en svær start, der endnu ikke har overbevist om, at han er pengene værd.

Pris: 10 mio. kr.

 

8

Sigurd Haugen, AGF

21 mål i 30 kampe i sidste sæson for Aalesund og en fin start på denne sæson fik AGF til at slå til og købe den 25-årige angriber. Han har fået en rimelig start på det nye eventyr under Uwe Röslers ledelse.

Pris: 10 mio. kr.

 

9

Ohi Omoijuanfo, Brøndby

Tilløbet var langt, men Brøndby fik en bomber, der notorisk har vist sig som en målscorer, dér hvor han har spillet. Efter et par problemfyldte måneder i Serbien, skal han nu sparke Brøndby opad i tabellen. Der hviler et stort og tungt pres på angriberens skuldre.

Pris: 8,5 mio. kr.

 

10

Christian Sørensen, FC København

Brøndby var også på banen, men kun med et bud på tre mio. kr. Da de danske mestre smed 7,5 mio. kr. for den 30-årige back, var der ingen tvivl om, hvor han skulle spille i fremtiden. Han har vist sig som en habil superligaspiller. Nu skal niveauet løftes flere niveauer, når store udfordringer venter i Europa.

Pris: 7,5 mio. kr.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Læs også:

Ringen er sluttet: Cornelius er en kæmpe FCK-gevinst

Nicolai Vallys skifter til Brøndby

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Følg Ekstra Bladets store livedækning af transfervinduet her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: