Annonce:
Annonce:

N'Doye bestemte ikke selv

Bejlerne stod i kø, da FC Københavns topscorer i 2012 skulle skydes afsted, men en person havde særligt noget at skulle have sagt: den senegalesiske høvding, Dame N'Doyes far

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

- Det har været underholdende, det må man sige.

Sådan lød det fra Anders Hørsholt, administrerende direktør i Parken Sport & Entertainment, da han i 2012 beskrev Dame N'Doyes transferforløb.

Et fup-billede på bold.dk. Interesserede klubber på stribe. Og opkald i stride strømme til en vis høvding i Senegal.

I 'Agenterne', Ekstra Bladets nye fodboldpodcast, fortæller spilleragent Niclas Jensen om en tid, han sjældent kommer til at glemme.

- De der 14 dage-tre uger, inden han skiftede til Lokomotiv Moskva, det var nærmest 24 timer i døgnet, at jeg kun beskæftigede mig med den handel der.

AGENTERNE

I Ekstra Bladets podcast 'Agenterne' åbnes døren til det lukkede maskinrum hos fodboldens magtfulde mellemmænd, spilleragenterne.

Maya Westander er vært, når nogle af landets mest markante agenter giver et indblik i de transfers, der står tydeligst i deres erindring.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Vendte familiens liv på hovedet

Der var rigeligt med valgmuligheder for Dame N'Doye, da han i 2012 stod på affyringsrampen i FC København.

Men valget var langtfra N'Doyes alene.

Annonce:

- Dame er jo fra Senegal i Afrika, og det betyder også, at der er en familie der, som kommer fra nogle rigtig fattige kår.

- Og som ser deres søn tage til Europa og spille fodbold og have muligheder for lige pludseligt at tjene ustyrligt mange millioner, som jo for dem som familie lige pludselig vender otte, ti, tolv familiemedlemmers liv på hoved.

For Niclas Jensen betød det i praksis, at de tilbud, der trillede ind til N'Doye ikke kun skulle præsenteres for topscoreren. De skulle også passere familien i Senegal.


- De var forholdsvis meget involverede, også i min og Dames relation, og det gjorde jo, at der var lidt forviklinger og lidt forskellige udfordringer hen ad vejen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 2009, 2010 og 2011 vandt N'Doye mesterskaber med FC København. Foto: Jens Dresling
I 2009, 2010 og 2011 vandt N'Doye mesterskaber med FC København. Foto: Jens Dresling

Far N'Doye bestemmer

En person stod med det afgørende ord: Dame N'Doyes far.


- Familien nede i Senegal - og især faderen - det er ham, der bestemmer.


- Hvis han siger: Jamen, du skal spille i Tyrkiet eller i Rusland eller i England, eller hvor det nu er, der er muligheder, er Dame lidt tvunget til at gøre det.

Annonce:


- Han giver selvfølgelig nogle input og siger, hvad han gerne selv vil. Men sådan grundlæggende er det faktisk faderen, der sidder dernede og bestemmer, hvor Dame skal spille, uddyber Niclas Jensen.

Og det var ligegyldigt, hvor meget Niclas forsøgte at overbevise N'Doye om, at han havde ret til selv at træffe sin beslutning.

- Jamen, Dame, du må jo kunne forklare ham, at du har klaret dig selv heroppe i Europa. Du sender penge ned til dem. Du er en rigtig god søn.

- Du må jo forklare dem, at nu vil du altså helst, at det her, det er det, der skal ske, genfortæller Niclas Jensen i 'Agenterne'.

- Det kunne jeg godt ret hurtigt i vores relation forstå og høre, at det er bare ikke sådan, det er. 

Det er familiens overhoved, der bestemmer, så det skulle man hele tiden lige have med i ligningen.

Hør hele fortællingen om Dame N'Doyes megatransfer fra FC København i sommeren 2012 i 'Agenterne'.

Dame N'Doye

Dame N'Doye (21-02-85) er en senegalesisk tidligere fodboldspiller, der spillede for FC København i perioderne 2009-2012 og 2018-2020.


N'Doye er den mest scorende spiller for FCK nogensinde, og med sine 90 Superligamål blev han også den mest scorende udlænding i Superligaens historie.


Klubkarriere

2007-2008 Panathinaikos

2008-2009 OFI Crete FC

2009-2012 FC København

2012-2015 Lokomotiv Moskva

2015-2015 Hull City

2015-2016 Trabzonspor

2016-2016 Sunderland (lejeaftale)

2016-2018 Trabzonspor

2018-2020 FC København (karrierestop)

Nok var Dame N'Doye voksne 27 år i 2012, men familiens mening var af afgørende betydning for FCK-stjernen. Foto: René Schütze
Nok var Dame N'Doye voksne 27 år i 2012, men familiens mening var af afgørende betydning for FCK-stjernen. Foto: René Schütze

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: