Nicki Bille SKAL eksplodere i Esbjerg

- Vi mangler måske lidt kant og temperament, siger Esbjerg-bosserne, der i mange år har haft angriberen på blokken - da det endelig lykkedes, foregik handlen i raketfart

Det står med usynligt blæk i Nicki Billes jobbeskrivelse, at han skal vise temperament - inde på banen... (Foto: Christer Holte)
Det står med usynligt blæk i Nicki Billes jobbeskrivelse, at han skal vise temperament - inde på banen... (Foto: Christer Holte)

Havkatte i hyttefadet er noget, de ved noget om på Vestkysten, og med signingen af Nicki Bille har esbjergenserne lige præcis fået det, de søgte.

- Vi er godt klar over, at den grundlæggende personlighed kan man ikke lave om på, og det skal man vel heller ikke. Vi havde også en Martin Pusic inde med en, kan man sige, lidt speciel approach til nogle ting, og vi mangler måske også lidt kant engang imellem med nogle, der går lidt foran med temperament. Selvfølgelig inden for nogle givne rammer, skynder EfB-direktør Søren Poulsen sig at tilføje.

Der er ingen tvivl om, at Nicki Billes fortid uden for banen og seneste dom, hvor angriberen er bonet for 60 dages betinget fængsel og desuden skal afsone 80 timers samfundstjeneste, har været vendt mere end én gang på direktionsgangen.

Men Billes egen research og begejstring for projektet imponerede EfB-lederne.

Nicki Bille blev testet af Ekstra Bladet på sin første arbejdsdag i Esbjerg. Test dig selv herunder (Foto: Christer Holte) Esbjerg Suveræne Bille piller pynten af Ekstra Bladet

- Selvfølgelig har vi da gjort os nogle overvejelser, og jeg synes da også, at de par møder og snakke, vi har haft med ham, har givet os et godt indtryk. Der er ingen tvivl om, at Nicki udmærket er klar over, han har en fortid, hvor der har været større fokus på nogle ting uden for fodboldbanen end inde på den, siger Niels Erik Søndergaard.

- Jeg tror på, at det sidste års tid har modnet ham meget. Han har ligesom fundet ud af, hvor fokus skal ligge fremradrettet, og det indtryk, vi har fået af Nicki, giver os ingen frygt for, at fokus i fremtiden kommer til at ligge et andre steder end inden for det, han er ansat til her, siger ungdoms-elitechefen.

Men derfor kunne man jo godt skrive nogle ting ind i kontrakten, som ligesom præciserer, hvad sker der – hvis…

- Jaja, men hvad vi på det område har drøftet internt, det er jo netop et internt anliggende. Men jeg synes, vi har været grundige, og jeg synes også, Nicki har været åben om sin fortid, så der er sgu ikke noget, der ikke er blevet drøftet i forbindelse med denne ansættelses-samtale, siger Niels Erik Søndergaard.

Nicki Bille fik trænet autograf-armen, men en enkelt ung vestjysk fan var nu en anelse skeptisk over for underskriften... (Foto: Christer Holte) Superligaen Dræber-Bille angriber Vestkysten

- Vi har gennem årene ad flere omgange haft Nicki på vores blok, hvor det ikke kunne lykkes. Denne gang gik det hurtigt, siger Niels Erik Søndergaard.

Det er ikke engang 14 dage siden, den første kontakt blev gjort. Forrige søndag gav Evian Nicki Bille lov til at rejse til jobsamtale, mandag havde parterne det første møde, onsdag det næste – og torsdag i sidste uge blev han præsenteret som ny mand på Vestkysten.

(Foto: Efb.dk) Esbjerg Bille vender hjem: Nu bliver han vestjyde

15 kommentarer
Vis kommentarer