Niels Frederiksen er ny Brøndby-træner

Brøndby har ansat Niels Frederiksen som ny cheftræner, oplyser klubben på sin hjemmeside

I februar skilte Brøndby sig af med træner Alexander Zorniger. Nu har man fundet hans afløser. Video: Kenneth Meyer

Jesper Sørensen skal sammen med Martin Retov være Niels Frederiksens assistenter. Foto: Lars Poulsen Brøndby Brøndby afslører: De bliver Niels Frederiksens assistenter

Den nuværende U21-landstræner, Niels Frederiksen, bliver Brøndbys nye cheftræner fra næste sæson.

Han har fået en kontrakt, der gælder frem til sommeren 2021, og han tiltræder allerede dagen efter, at Danmark har spillet sin sidste kamp ved den kommende EM-slutrunde i Italien.

Det meddeler klubben på sin hjemmeside.

- I Niels har vi fundet den cheftræner, som vi mener, er den helt rette til at stå i spidsen for Superliga-truppen og favne de sportslige mål vi som klub har sat os for de kommende sæsoner. Vi har været grundige og brugt den tid der skulle til. Brøndby IF skal spille medrivende og angrebslystent fodbold, og det matcher den tilgang Niels har til fodbold, hvilket har været afgørende for ansættelsen af Niels.

- Niels og trænerteamet skal videreudvikle det fundament vi står på i dag og sikre en kontinuerlig udvikling i spillertruppen, og større sammenhæng mellem Superliga-truppen og Brøndby Masterclass uden at vi går på kompromis med vores sportslige målsætninger, lyder det fra Brøndbys sportsdirektør, Ebbe Sand.

48-årige Niels Frederiksen bliver officielt præsenteret på et pressemøde klokken 10 lørdag.

Lørdag blev Niels Frederiksen præsenteret som Brøndbys nye cheftræner. Foto: Kenneth Meyer Sport og Spil Det skal han lære - ellers bliver han aldrig elsket på Vestegnen

Brøndby har været på jagt efter en permanent cheftræner efter fyringen af Alexander Zorniger i begyndelsen af foråret. Martin Retov overtog midlertidigt tøjlerne, men imponerede altså ikke tilstrækkeligt til at få jobbet på fast basis.

Også Kasper Hjulmand har været nævnt som varmt emne i Brøndby, men valget er altså faldet på den tidligere Lyngby- og Esbjerg-træner Niels Frederiksen.

Den nye cheftræner kan se frem til europæisk fodbold, efter Brøndby fredag aften slog Randers 4-2 i kampen om den sidste plads i Europa League.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Niels Frederiksens blå bog

Læs mere om Niels Frederiksen her:

* Navn: Niels Frederiksen.

* Født: 5. november 1970 (48 år).

* Nationalitet: Dansker.

* Træneruddannelse:

- 2001: UEFA A-licens.

- 2011: UEFA Pro Licens.

* Uddannelse uden for fodbolden: Kandidatgrad i økonomi, Syddansk Universitet.

* Karriere uden for fodbolden:

- 2008-2011 underdirektør i Dansk Bank.

* Trænerkarriere:

- 1990-1996: B 1913 (ungdomstræner).

- 1997-2005: B 93 (ungdomstræner).

- 2005-2006: B 93 (talentchef).

- 2006-2008: Lyngby (U19 + talentchef).

- 2009-2013: Lyngby (cheftræner).

- 2013-2015: Esbjerg (cheftræner).

- 2015-2019: Danmarks U21-landshold (cheftræner).

- 2019- : Cheftræner for Brøndby IF.

Kilder: Dansk Boldspil-Union.

 

 

Peter Munch Larsen er ifølge Ekstra Bladets oplysninger sendt i skammekrogen på baggrund sin indsats i kampen mellem Vejle og AGF. Foto: Jens Dresling/POLFOTO Sport og Spil Superligaen Indefra: Dommer sendt i skammekrogen efter Vejle-kaos  

153 kommentarer
Vis kommentarer