Annonce:
Annonce:

Nomineret stortalent redder Lyngby: Scorer gudemål i flot bronzeduel

Lyngbys 18-årige stortalent Jens Odgaard sikrede Lyngby 2-2 i bromzeduellen mod FC Midtjylland.Men det ene point var nok til at Jess Thorups tropper dermed sikrer sig tredjepladsen i Superligaens Mesterskabsspil

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

FC Midtjylland skulle søndag eftermiddag forsøge at erobre tredjepladsen i Superligaen. De glubske ulve havde taget turen fra den midtjyske hede til Lyngby Stadion i Nordsjælland, hvor træner David Nielsens tropper ventede – parate til at vende den negative række af resultater, som slutspillet indtil videre har budt på for De Kongeblå.

De to klubber har igennem det meste af sæsonen kæmpet om den samme plads i tabellen, men til dagens opgør var det FCM-mandskabet, der altså havde mulighed for at fravriste den sidste plads på medaljeskamlen væk fra FC Nordsjælland.

Med en overbevisende 3-1-sejr over SønderjyskE i sidste weekend og en vigtig triumf over AaB i DBU Pokalen forrige uge, havde FCM-træner Jess Thorups spillere da også vist sig formstærke i den seneste tid.

Annonce:

Lyngby derimod havde til dagens hjemmekamp stærkt brug for lidt medvind og en sejr, så der kunne trille lidt tiltrængte point ind på kontoen. Holdet har fået en svær start på spillet om mesterskabet med to nederlag i træk.

Både Thomas Sørensen, Mathias Tauber og Hallgrimur Jonasson havde alle rystet skaderne af sig til søndagens opgør. Til gengæld måtte hjemmeholdet undvære deres vigtige topscorer Jeppe Kjær, der døjede med en ankelskade. Alligevel klarede de kongeblå en uafgjort 2-2. Og det kan de takke deres blåt 18-årige, indskiftede stortalent Jens Odgaard for. Han scorede et kongemål. Odgaard, der for nylig blev nomineret til prisen 'Golden Boy' (Europas bedste spiller under 21, red.), gjorde flot figur.

God Midtjylland-begyndelse
Det var FC Midtjylland, der kom bedst fra start. Midtjyderne fik hurtigt kæmpet sig frem til tre store chancer, som alle tilfaldt den brandvarme og tårnhøje FCM-angriber Paul Onuachu. Men den nigerianske frontmand havde ikke fået indstillet sigtekornet ordenligt til kampens begyndelse og manglede både skarpheden og kynismen foran mål.

Annonce:

Gæsterne satte sig hurtigt på spillet og så ud til at være i fuld kontrol. Lyngby virkede stressede og havde svært ved at modstå modstandernes høje pres, hvilket derfor resulterede i flere unødvendige boldtab.

Jess Thorups tropper pressede på for en scoring, og det var da også gæsterne, der endte med at score kampens første mål. En fri Kian Hansen headede bolden i kassen på frispark efter en halv times spil og bragte dermed ulveflokken i front med 1-0. Midtstopperens første mål i sæsonen.

Her scorer de to mål på to minutter:

Hjemmeholdet svarer igen
Lyngby svarede dog prompte igen. Hjemmeholdet udlignede blot to minutter senere, da bolden efter lidt klumpspil blev ekspederet ind over stregen i FCM-målet. Lyngby-forsvareren Thomas Sørensen jublede med sine holdkammerater, men i sidste ende var det målscorer Kian Hansen, som blev noteret for et selvmål.

Udligningen gav David Nielsens tropper fornyet energi  og tro på tingene. Pludselig kom der gang i de hurtige pasninger hos De Kongeblå, mens midtjyderne langsomt mistede kontrollen over opgøret.

Annonce:

Lyngby-spillerne gik ud til anden halvleg med samme fornyede energi og høje tempo. Men Luften gik hurtigt at ballonen hos hjemmeholdet, da midtjyderne fik kæmpet sig frem til en farlig kontra, hvor Mikkel Duelund med lidt held endte med at få listet bolden ind bag Jesper Hansen i Lyngby-målet til 2-1.

Stortalentets gudemål
Kampen bølgede frem og tilbage, og især FCM havde flere farlige omstillinger. Lyngby ledte med lys og lygte efter en måde at åbne op for gæsternes defensiv, og Rygaard lignede manden, der skulle diske op med de kreative løsninger. Den opskrift på succes blev dog gennemskuet af FCM, der derfor gik hårdt til hjemmeholdets nummer ti.

David Boysen og Jens Odgaard blev begge sendt på banen efter 70 minutters spil for at ruske lidt op i deres mandskab. Og det skulle hurtigt vise sig at være den helt rigtige beslutning. Indskiftede Odgaard sparkede nemlig bolden i mål fem minutter senere og udlignede dermed til 2-2. Odgaard vendte flot rundt på en FCM-forsvarer nogle meter fra feltet og hamrede den derefter ned i hjørnet som en anden Messi. Wauw!. Bare wuaw.

FCM’s Kian Hansen måtte kort forinden humpe ud over sidelinjen med en skade.

Annonce:

Det endte med at blive en hektisk afslutning på en intens kamp. Og efter udligningen kom der for alvor gang i Lyngbys 12. mand, der lystigt hujede med på lægterne.

Det endte med remis på Lyngby Stadion mellem de to duellanter. FC Midtjylland har endnu ikke fundet ud af, hvordan den nordsjællandske oprykkerklub skal besejres.

Med det uafgjorte resultat hopper midtjyderne alligevel op på andenpladsen i Mesterskabsspillet med 42 point og en bedre målscorer end FC Nordsjælland.

Se alle kasserne fra det underholdende bronzedrama:

Afsløring: Angriber på plads i FCK - her er prisen

Indsamling stikker helt af: Vil sikre Brøndby-stjerne med store summer

Esbjerg-træner helt knækket: Sagde han virkelig lige det?

Grim lugt i Esbjerg: Sendt mod afgrunden

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: