Nu begynder kampen om din tv-fodbold

Næsten et år før planlagt vil rettighederne til Superligaen for 2021-2024 blive sendt i udbud

Tv-rettighederne til Superligaen kommer i udbud et år før tid. Foto: Lars Poulsen
Tv-rettighederne til Superligaen kommer i udbud et år før tid. Foto: Lars Poulsen

Divisionsforeningen, som repræsenterer de danske fodboldklubber, havde anmodet om at måtte sælge rettighederne til Superligaen for perioden 2021 til 2024 før tid, og det ønske er blevet imødekommet. Delvist.

Egentlig skulle rettighederne til at vise kampene først i udbud i januar 2020, men Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har givet grønt lys til, at det må ske tidligere - dog ikke så tidligt, som Divisionsforeningen ønskede.

I juli gjorde Divisionsforeningen det klart, at man sammen med de nuværende rettighedshavere, Nordic Entertainment og Discovery Networks, var klar til at forhandle om en forlængelse af aftalen.

Man ønskede, at en ny aftale kunne være på plads senest i februar 2019, men det ønske har Konkurrencerådet ikke efterkommet.

Herfra er det afgjort, at udbuddet skal have et varsel på mindst seks måneder. Dermed kan det ikke nås til februar næste år.

Varslet skal sikre, at eventuelt interesserede medier har tid til at afgive et gennemarbejdet bud.

- Tilsagnene er med til at hindre, at én tv-distributør kan sætte sig på alle rettighederne - og dernæst kan skrue op for prisen og ned for servicen.

- Når Divisionsforeningen skal udbyde rettighederne, kan flere tv-distributører konkurrere om at vise superligakampene, hvilket kan medføre lavere priser og større udvalg for tv-seerne, siger Christian Schultz, formand for Konkurrencerådet, i meddelelsen.

Se også: Anklaget for regulær snyd - Superliga-klub afviser alt

Se også: Bundhold i blændende sejr i lokalbrag

Se også: Nådesløs Tøffe: Her er Brøndby dårligst

5 kommentarer
Vis kommentarer