Nu reagerer bagmændene: Her diskuterer de Superliga-skandalen

Divisionsforeningen vil sætte sig sammen med klubberne i maj og diskutere, hvorvidt der skal laves ændringer i den nuværende og stærkt kritiserede Superliga-struktur

Nu reagerer bagmændene: Her diskuterer de Superliga-skandalen

Det er blevet kaldt en skandale.

Afgørelsen på Superliga-grundspillet, hvor SønderjyskE til allersidst indkasserede mål i Herning, og dermed tabte til FC Midtjylland.

Et nederlag, der betød, at Haderslev-klubben dumpede ned fra 7.- til 8. pladsen i tabellen, og dermed endte med de bedste chancer for at klare sig fri i nedrykningsspillet. Ved at tabe frem for at få point.

Paradoksalt? Uholdbart? Eller bare uundgåelige omstændigheder, når man sætter en kompliceret liga-struktur sammen?

Det skal diskuteres til maj, hvor Divisionsforeningen sætter sig sammen med Superliga-klubberne for at evaluere og afgøre, hvorvidt der skal laves ændringer i det nuværende format.

Det fremgår af en pressemeddelelse, der er udsendt mandag – med ord fra Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

-Vi har noteret os de kommentarer, der er kommet til strukturen både her i forbindelse med afslutningen af grundspillet, men også andre input i løbet af den her og forrige sæson. Det har hele tiden været aftalen, at strukturen skal evalueres af klubberne efter de første to sæsoner, siger Thomsen.

- Det gør vi helt som planlagt i maj måned. Hvis klubberne bliver enige om at lave noget om, så vil de ændringer bliver implementeret allerede fra den kommende sæson, såfremt det er muligt, fortæller direktøren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

doc6zbsip625g0t7ycaij2.jpg

Og der er ingen tvivl om, at der ønskes ændringer i det nuværende format flere steder i landet. Særligt i Hobro, der endte med at tage sorteper-pladsen som nummer syv, var man rasende efter afgørelsen søndag.

- Lorte-struktur. Vi føler hele fodbold-Danmark er imod os på sådan en dag. Det kan ikke være rigtigt, at man kan spekulere i at det er bedre at blive nummer otte og nu frem for nummer syv, sagde cheftræner Thomas Thomasberg.

Og i Herning kunne SønderjyskE-profilen Christian ’Greko’ Jakobsen ikke begribe, hvad han lige havde været deltager i.

- Det er til grin. Det gør ondt på stoltheden. Men man gør det bedste for klubben. Jeg synes bare, det er til grin. Det er latterligt, det her, lød det til TV3 Sport fra Christian 'Greko' Jakobsen.

Slutspillet tager sin begyndelse efter landskampspausen – i den sidste weekend i marts - hvor der altså både afvikles kampe i de to nedrykningspuljer samt mesterskabsspillet.

Se det kontroversielle Greko-interview her:

Danmarks mest omtalte mål: Lod de virkelig FCM score med vilje?

Superliga-profil slår tilbage: - Det er latterligt!

Status før slutspillet: Så stærkt står dit hold