Nu skrotter Superliga-fans Parken: Kæmpe boykot truer FCK

Størstedelen af fangrupperne i Superligaen er klar til af boykotte FC København kampe i Parken

Samtlige Superliga-klubber er klar med boykot af FC Københavns hjemmekampe i Parken. Foto: Jonas Olufson.
Samtlige Superliga-klubber er klar med boykot af FC Københavns hjemmekampe i Parken. Foto: Jonas Olufson.

Vi har tidligere på Ekstra Bladet skrevet om en stigende utilfredshed med FC Københavns afvikling af Superliga-kampe. Utilfredsheden kommer fra flere fanklubber i Superligaen, som mener, at man ikke bliver behandlet godt nok i Parken.

For eksempel lyder kritikken, at man gemmes væk oppe under taget. Et andet problem skulle være at kontrollørerne ikke behandler udeholdets fans godt nok.

Det får nu 12 Superliga-klubber til at boykotte alle FC Københavns hjemmekampe i Parken, og det vil ske, når slutspillet begynder til marts. Det skriver BT, som har fået indblik i en skrivelse fra fansene bag de 12 Superliga-klubber. Formanden for Danske Fodbold Fanklubber (DFF) Rasmus Trenskow bekræfter den kommende boykot.

Boykotten kan dog ifølge mediet undgås, hvis forholdene for udeholdets fans i Parken forbedres. Den forestående boykot meldes ud søndag morgen, skriver BT.

Dermed følger de 12 klubbers fans Brøndby-tilhængernes eksempel. Brøndby fan har allerede boykottet derbyet søndag eftermiddag i Parken.

Ifølge formanden for Danske Fodbold Fanklubber (DFF) føler alle fanklubberne sig presset til at vælge et boykot frem for at gå i dialog med FC København.

- De føler sig magteløse. De vil ikke være oppe på afsnit A11 (Oppe i hjørnet på den ene langside, red.). De vil have det gode værtskab tilbage tilbage. Der er dårligere forhold generelt, men som det har været fremført, så virker det til, at FCK de værste, siger han til Ekstra Bladet og fortæller, at han ikke har læst den eksakte skrivelse endnu.

- De ønsker at komme i dialog med FCK. Vores synspunkt i DFF er, at der skal være gode forhold for udebanefans, der rejser land og rige rundt. De forsøger at lægge pres på nu.

I FCK-lejren er man ærgerlige over den varslede boykot. Ifølge dem, vil de kun give gæstende fans en god oplevelse i Parken. Man er samtidig uforstående over for kritikken.

- Der er nogle helt klare fejl i det her, som vi gerne vil opklare. FCK har ikke placeret eller indrettet Brøndbys udebaneafsnit til det kommende derby af andre årsager end sikkerheden, Efter de uroligheder, der var til pokalsemifinalen i sidste sæson, er det den model, vi har fået godkendt. Det er også paradoksalt, at der nu er fans, der vil boykotte, hvis ikke de får det afsnit, som Brøndbys fans boykotter, fordi de er utilfredse med det, siger pressechef Jes Mortensen til BT.

Brøndbys fans gik til den på lægterne under en særligt åbnet træning på Brøndby Stadion inden søndagens derby i Parken. Foto: Brian Jelshøj. Superligaen - 18. feb. 2017 - kl. 20:16 Unikke scener: Her skaber Brøndby-fans vild derby-stemning

Se også: Delaney lyner på frispark - men måtte bæres fra banen

Se også: For første gang nogensinde: Real Madrid-legende kommer til Danmark

460 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere