Annonce:
Annonce:

Nu står Christian Andersens familie frem: Far har fået en hjerneskade

Et simpelt indgreb i hovedet gik galt, og er i dag årsag til, at den tidligere toptræner i Superligaen Christian Andersen har været igennem flere års hårdt sygdomsforløb og kræver døgnpleje

Tidligere toptræner i Superligaen Christian Andersen er i dag så syg, at han kræver døgnpleje på et plejehjem. (Foto: Thomas Wilmann)
Tidligere toptræner i Superligaen Christian Andersen er i dag så syg, at han kræver døgnpleje på et plejehjem. (Foto: Thomas Wilmann)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

'Danmarks bedste træner'. De hvide tennisstrømper i sorte hyttesko. Topresultater med AB og Farum Boldklub og en kort overgang træner for FC København.

Christian Andersen har i sit mangeårige forhold til dansk fodbold markeret sig som en af de mest legendariske trænere. Han har med resultater og sin væremåde skabt et brand, der gjorde ham til kult blandt både yngre og ældre.

Han kunne dele vandene med sin frembrusende person, men man kunne ikke tage fra ham, at han var fodboldmand 100 procent og havde et livslangt kærlighedsforhold til fodbolden. Christian Andersen har i mange år været en toneangivende person i dansk fodbold.

Christian Andersen ny træner i Frem

Som træner hvor han skabte store resultater med små midler i AB og Farum Boldklub, som senere blev til FC Nordsjælland. Senere som hårdtslående ekspert på tv der aldrig gemte sig bag floskler.

Annonce:

Men Christian Andersen forsvandt nærmest over en nat fuldstændig fra mediebilledet og dansk fodbold. Myter er opstået. Rygter svirrer på sociale medier. Hvad er der sket med Christian Andersen?

Nu står familien for første gang frem efter et længere sygdomsforløb over tre år, der blandt andet har inkluderet syv indgreb i hjernen, og fortæller om tilstanden i dag hos den folkekære skikkelse.

- Min far har været mange år i mediebilledet. Selv folk der ikke fulgte så meget med i fodbold, de vidste godt, hvem han var. Han havde jo ligesom skabt sig et brand. Så det er klart, at folk undrer sig, når der pludselig bliver stille. Og jeg tror, at det er vigtigt, at man ligesom lukker ned for rygter og alt muligt ved at komme med sandheden, siger Casper Andersen, søn af den tidligere toptræner og halvtidsprofessionel i 1. divisionsklubben Roskilde FC.

Her er AaBs trænerplan: Nu står han øverst på listen

Annonce:

Sandheden er desværre ikke en tilbagetrukket tilværelse som pensionist på en sydhavsø. 70-årige Christian Andersen er på et plejehjem, hvor der er opsyn i døgndrift.

- Min far har fået en hjerneskade, som gør, at det er nødvendigt, at han er på et plejehjem, hvor han kan få den påkrævede hjælp. Der er mange basale ting, han ikke længere selv kan, og han har store problemer med korttidshukommelsen. Det er selvfølgelig hårdt at se ens far på den måde, og det har naturligvis været ekstremt hårdt for familien og især min fars kone, Jette, fortæller 32-årige Casper Andersen.

Christian Andersen har børnene Jesper (47 år) og Camilla (43 år) med sin første kone samt Casper med sin anden kone. Han har ingen børn med sin nuværende kone.

Det begyndte for godt tre år siden. Christian Andersen blev anbefalet af sin læge at få lappet en udposning i hovedet. Det var normal procedure og i langt de fleste tilfælde et ufarligt indgreb.

Casper Andersen har modtaget mange tilkendegivelser fra fodboldmiljøet. (Foto: Philip Davali)
Casper Andersen har modtaget mange tilkendegivelser fra fodboldmiljøet. (Foto: Philip Davali)

Annonce:

Christian Andersen var ikke vild med det. Han frygtede, at noget ville gå galt, men lægen overbeviste ham i sidste ende. Det lægerne ikke havde forudset, var, at Christian Andersen uheldigvis fik en blodprop i hjernen lige efter operationen, og i flere minutter var hjernen uden ilt.

Christian Andersen overlevede, men hjernen havde taget skade. Det indledte et forløb med seks yderligere operationer i hovedet, som har ført til tilstanden i dag.

Sønderjyske-boss rystet over Brøndby-krav

- Det er svært at sige, hvad han husker, og hvilken tilstand han er i, når jeg besøger ham. Men vi ser tit fodbold sammen. Det har altid været en fælles ting for os, og min far husker stadig detaljer fra sit liv i fodbold. Så nogle gange kan en klub eller en spiller vi ser på fjernsynet bringe gamle anekdoter frem. Der er stadig gode minder oppe i hovedet på ham, og de minder har vi stadig sammen, fortæller Casper Andersen, som spillede under sin far på topplan både i FC Nordsjælland og i AB.

Korttidshukommelsen er dog skrøbelig i dag hos Christian Andersen.

Annonce:

- Han har stadig et smil på læben, når jeg kommer på besøg, og det er skønt. Jeg har jo heldigvis ikke mistet min far, men måske en del af ham har jeg, fordi han ikke kan det samme længere, siger sønnen, der selv venter en dreng med kæresten til maj.

Der bliver stadig spurgt interesseret ind til Christian Andersen, når folk får at vide, at Casper er søn af den tidligere toptræner.

- Den nye generation husker ham ikke så godt. Men jævnaldrende tænker på ham som den første, når de hører navnet Christian Andersen. Så snakker de om det der med, at han kaldte sig for Danmarks bedste træner og ikke mindst de hvide strømper, fortæller Casper Andersen med et grin.

Han fortæller den sande anekdote om, hvorfor hans far altid gik i hvide sportsstrømper.

- Han var depotmand for Carlsberg, og så havde han bestilt omkring 10.000 par hvide tennissokker hjem til medarbejderne. Men han kom slet ikke af med så mange, og så tror jeg, at han havde omkring 500-600 til overs. Da folk begyndte at tale om de hvide strømper og de sorte hyttesko, syntes han bare det var sjovt, og han gjorde det lidt til et varemærke.

Annonce:

FCN-direktør om Brøndby: Et udtryk for desperation

Casper Andersen, der satser på en uddannelse som Falck-redder, har fået mange varme tilkendegivelser fra store dele af fodboldbranchen under sin fars hårde sygdomsforløb. Det glæder ham, at hans far stadig huskes for at have gjort en forskel.

- Min far har spillet en rolle på godt og ondt i dansk fodbold. Han har jo været lidt som Sam Allardyce i West Ham. En træner der har været bedst til at skabe succes i mindre klubber. Der har også været negative skriverier om ham især efter FCK-tiden. Men folk husker i høj grad mest det gode, og hvordan han udviklede spillere som René Henriksen, Jan Michaelsen og Peter Løvenkrands samt mange andre som både kom på landsholdet og fik store udenlandske karrierer, forklarer Casper Andersen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor heldig har man dog lov til at være på boligmarkedet?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: