Ny Superliga-træner meldt til politiet

Det var en bemærkning, der faldt i kampens hede, da Helsingør-træner Christian Lønstrup forklarede, at hans spillere efter oprykningen til Superligaen skulle være grønlænderstive

- Jeg tror, at drengene skal være grønlænderstive i nat, og så mødes vi i morgen i Helsingør.

Sådan sagde Helsingør-træner Christian Lønstrup til BT søndag, efter at miniput-klubben højst overraskende havde sikret sig en Superliga-billet efter samlet at have slået Viborg.

Den bemærkning faldt åbenbart flere for brystet, og Lønstrup blev efterfølgende meldt til politiet for at have forbrudt sig mod racisme-paragraffen. Det bekræfter Nordsjællands Politi, der er i gang med at visitere sagen og ikke kan sige yderligere om den.

Lønstrup har efterfølgende beklaget sine ord, der faldt i 'kampens hede', som det er formuleret i en pressemeddelelse fra klubben.

- Jeg beklager dybt. Det var en dum og forkert talemåde, og først bagefter er jeg blevet klar over, at den kan støde og virke nedladende på mange.

- Det har aldrig været min hensigt at stigmatisere eller genere nogen. Det er helt i strid med mine værdier og FC Helsingørs værdier. Vi står for åbenhed, fællesskab og inklusion, og det er vi stolte af, siger Christian Lønstrup.

Den tidligere mangeårige FCK-spiller har måttet tage en kammeratlig samtale med klubledelsen.

- Jeg kender Christian og ved, at det er langt fra hans værdier og tilgang til sine omgivelser at komme med nedladende udtalelser. Jeg har naturligvis pointeret, at det ikke er sådan, vi taler i FC Helsingør. Hermed betragter jeg sagen som afsluttet herfra, siger bestyrelsesformanden i Helsingør, Finn Moseholm.

Ny Superliga-træner meldt til politiet

Kæmpe fest i Helsingør, da de hjemvendte helte skulle fejres. (Video: Jonas Olufson)

Drømmekasser: Van der Vaarts tre vigtigste scoringer

Romerlys til våd efterfest: 'Vi er jo bare nogle bonderøve, der ikke er gearet til Superligaen'

Helsingør-profil på vej til Brøndby

Ærlig sensations-træner: Oprykningen kommer for tidligt