Nyt tiltag i Superligaen: Nu skal skuespillerne straffes

Observatører skal sikre, at syndere i Superligaen kan blive straffet - selvom dommeren har misset en episode

Simon Kroon i nærkamp med Izunna Uzochukwu i sidste sæson i en kamp mellem FC Midtjylland og OB. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Simon Kroon i nærkamp med Izunna Uzochukwu i sidste sæson i en kamp mellem FC Midtjylland og OB. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Mens VAR har været det måske største samtaleemne ved VM i Rusland de forgangne uger, har systemet endnu til gode at finde vej til dansk fodbold.

Det bliver heller ikke til den nye sæson af Superligaen, der begynder fredag aften.

Men det dufter alligevel lidt i retningen.

For Dansk Boldspil-Union, DBU, kommer med et tiltag, der skal hjælpe mod bedragere og fupmagere i kampen.

Der vil til hver kamp blive sat en observatør til - hjemmefra - at gennemse tv-transmissionen. Observerer vedkommende en episode, som dommeren har overset, men som ellers ville have medført et rødt kort, skal det indberettes til Fodboldens Disciplinærinstans.

Manager-eksperten dropper Brøndby: Her er hemmeligheden til succes

Denne vil så vurdere, om der skal rejses en sag, og om den skal føre til sanktioner.

- Klubberne har haft et ønske om, at alle kampe bliver underlagt det samme kritiske eftersyn af fx voldelige eller miskrediterende episoder, fortæller Peter Ebbesen, der er turneringschef i DBU, .

Et eksempel på 'miskrediterende episoder' er film.

Her kan spilleren, der har udført udåden, se frem til en sag, selvom han i første omgang er sluppet for tiltale i kampens hede.

- Hvis det med overbevisning kan dokumenteres, at en spiller har filmet sig til et straffespark, som vil blive takseret 'at bringe spillet i miskredit'. Klubber og spillere skal være opmærksomme på, at der er ekstra øjne på dem i alle kampe i forhold til episoder dommeren ikke ser, skriver DBU.

- Med det her tiltag forsøger vi at opnå en større ensartethed i forhold til hvilke sager, der tages op i Fodboldens Disciplinærinstans – og samtidig ønsker vi at sætte ekstra fokus på 'film', som er med til at sætte spillet i miskredit, siger Peter Ebbesen.

Superligaen indledes fredag aften i Vejle, hvor Hobro besøger oprykkerne fra kl. 18. Efter den kamp mødes SønderjyskE og AaB i Haderslev kl. 20.15.

Danmarks nye fodboldby: Her har kvinderne bukserne på


Topscorer, Superliga-kæreste og landsholds-bobler: Mød ligaens nye stjerneskud!

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU