AGF i nyt stort Superliga-comeback

OB og AGF delte 2-2 i genoplivet købstads-klassiker med flotte mål og keeper-drama, da usynlig angriber endelig kom i giftig kontakt med bolden

Kim Aabech var igen på pletten for AGF, der sikrede sig 2-2 på udebane mod OB. (Foto: Michael Hansen)
Kim Aabech var igen på pletten for AGF, der sikrede sig 2-2 på udebane mod OB. (Foto: Michael Hansen)

ODENSE (Ekstra Bladet): Tilskuerne fik da en fest i skjorteærmer og høj sommersol, masser af mål – og stort drama, da købstads-braget mellem Odense og Aarhus langt om længe fik en længe ventet reprise.

Dramaet stod den ny OB-målmand Michael Falkesgaard for, da han fuldstændig mistimede en duel uden for feltet. Geniale Danni Olsen gjorde, som han gjorde det mod Brøndby i sæsonens første kamp: Lagde en perfekt, høj bold op mod den frit sprintende Mate Vatsadze, der havde fuldstændig frit løb mod OB-målet.

Michael Falkesgaard kom farende ud som en løbsk sputnik, slaskede hårdt ind i georgieren, der i splitsekunderne forinden det heftige sammenstød lige akkurat nåede at få lobbet bolden mod kassen, hvor kuglen sindigt dumpede ind – mens de to spillere styrtede til græsset.

Michael Falkesgaard så hårdt ramt, at han måtte bæres ud af banen og erstattes af Casper Radza.

Situationen efter en rund times spil fortæller i grove træk om AGF’s udligning til 2-2 i en kamp, der bød på lynscoring, skiftende overtag, periodisk løse markeringer – og en Mate Vatsadze, der vel i løbet af de første 60 minutter dårligt satte en fod rigtigt endsige ramte en medspiller, når han endelig var i kontakt med bolden.

Man kan så kun beundre bomberens coolnes og finesse, da han langt om længe fik chancen for at gøre SIN indflydelse gældende.

Se også: Eks-landsholdsspiller starter nyt kapitel i AGF

Stephan Petersen og Mikkel Kirkeskov i duel om bolden. (Foto: Michael Hansen)
Stephan Petersen og Mikkel Kirkeskov i duel om bolden. (Foto: Michael Hansen)
 

Chokstart af værterne
OB drønede i front, inden der var spillet to minutter. Jens Jønsson begik frispark mod Mohamed El Makrini et stykke uden for feltet. Den ny OB’er var faktisk tæt på selv at blive målscorer i stribet for første gang, da han fik raget en ned-headning ind mod stregen, men Rasmus Festersen nåede at skovle kuglen det sidste stykke – og var ikke offside, viser talrige efterfølgende gennemspilninger.

OB ejede kampen i starten, men gæsterne åd sig ind og tog totalt teten, da Daniel Christensen lod sit giftige venstreben svirpe et perfekt indlæg ind i skallen på Kim Aabech – der ikke blev voldsomt generet af en noget fejlplaceret Kasper Larsen.

Derfra tonsede AGF lystigt på – og selvfølgelig var det så værterne, der i halvlegens sidste minut gik i front igen.

Se også: Officielt: Brøndby henter gratis VVS-mand

Først følte Rasmus Festersen sig i den grad snydt for et straffe begået af AGF’s nye mand, Josip Elez, men umiddelbart efter landede en let afrettet bold fra de bageste OB-kæder i støvlerne på Rasmus Falk, der køligt spillede Ari Skulason blank med Steffen Rasmussen. Islændingen lobbede køligt over AGF-keeperen.

OB sad på spillet den første lille halve time, men derefter virkede gæsterne faktisk som holdet, der havde en lille overhånd opgøret ud. Efter udligningen til 2-2 – og OB med reservemålmanden i buret – ebbede intensiteten ud sammen med chancerne. OB’s indskiftede Lasse Kryger fik dog en stor hovedstødschance umiddelbart inden, kampen gik i fem minutters overtid.

Men måltavlen fortalte til sidst om et kompromis, begge hold så ud til at kunne leve nogenlunde med. Nogenlunde…

Se alle mål fra kampen ved at bladre mellem tv-klippene øverst i artiklen.

31 kommentarer
Vis kommentarer