OB's nye makkerpar klar til spillerjagt

Jesper Hansen tager gerne æren for at have opdaget Troels Bech som herrecheftræner. Nu skal de to finde sammen finde spillere til OB

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg OB

Der bliver nok at tage fat på.

Det står klart for Jesper Hansen, når han starter i OB den 1. juni. Den afgående Horsens-boss skal sammen med cheftræner Troels Bech således bygge et hold op i OB, hvor de seneste par sæsoner har budt på flere skuffelser end succeser for fynboerne.

Men OB's nye sportslige makkerpar har en fortid sammen, de trække på, når fremtiden skal planlægges i Odense.

Den nyansatte sportsdirektør Jesper Hansen var således med til at hente Troels Bech som træner i Horsens i sluthalvfemserne, og han tager gerne æren for at have opdaget Troels Bech som herre-cheftræner. Bech var således kvindetræner i Hjortshøj/Egå dengang i halvfemserne, men i 1998 blev han ansat som cheftræner i AC Horsens, der på daværende tidspunkt var et forholdsvist nyt hold i den næstbedste danske række.

- Jeg var selv på et trænerkursus med Troels i halvfemserne. Der mødt jeg ham første gang, og jeg synes, det var et spændende bekendtskab. Dengang var jeg selv træner, men jeg var også med til at hente ham i Hjortshøj/Egå til AC Horsens, så jeg vil gerne påstå, at jeg opdagede ham som herretræner, selvom han havde været assistent i Viborg nogle år forinden, fortæller Jesper Hansen med et grin.

Troels Bech husker tilbage på tiden i Horsens med glæde. Selvom han kun var i klubben i et års tid, var det en god periode for både Bech og AC Horsens.

- Det var godt. Vi havde en speciel rollefordeling, fordi han både var med til at ansætte mig og samtidigt skulle være min assistenttræner. Vi arbejdede godt sammen på kryds af de ansættelsesmæssige skel, men der var ikke nogen problemer, så det har jeg gode minder om, siger Troels Bech, der glæder sig over ansættelsen af Jesper Hansen i OB.

- Jeg er meget begejstret. Jeg kender Jesper godt fra tiden i Horsens, og han har i mange år rykket AC Horsens fremad. Han er en flittig, vidende og erfaren mand med et godt netværk, så jeg er sikker på, at det bliver godt. Jeg var glad for at arbejde sammen med Poul Hansen, og det bliver jeg også med Jesper, fastslår han.

Et nyt OB
Troels Bech glæder sig i det hele taget over, at han atter får en sportsdirektør at arbejde sammen med. Det seneste halve år har en stor del af de normale sportsdirektør-opgaver også ligget på Troels Bechs bord, og derfor ser han frem til igen at kunne holde fokus på at være fodboldtræner.

- Jeg er rigtig glad for det af alle grunde. Jeg vil helst være træner, og selvom det har været spændende og stimulerende at passe begge job, har min familie betalt prisen. Jeg er ikke gået ned i timer i forhold til trænergerningen, og så forstår jeg godt, at alle klubber har en fuldtidsansat sportschef eller -direktør, fortæller Troels Bech.

OB har allerede meldt ud, at Troels Bech og Jesper Hansen kommer til at tegne OB i fremtiden. De første konkrete opgaver kommer til at foregå henover sommeren, hvor det kommende transfermarked skal være med til at definere et nyt OB, der atter kan blande sig i toppen af dansk fodbold.

OB har allerede lagt planer for transfervinduet, men Jesper Hansen kommer også til at være en del af den proces.

- Der ligger noget klar til at blive effektueret, så der er noget arbejde forude. Jesper er lige nu 100 procent fokuseret i Horsens, men han vil blive involveret i det her så meget han vil. Ellers tager han fat 1. juni, når han tiltræder

- Der kommer til at ske noget. Nu er der ikke tradition for, at Superliga-klubber vælter sig i store transfers, men jeg kan konstatere, at der er et behov for, at der skal ske noget. Når Jesper tiltræder 1. juni kommer han til at være en del af det, fortæller Troels Bech.

Jesper Hansen ser både frem til transfermarkedets aktiviteter, men også til at snakke fodbold med Troels Bech og videreudvikle OB's strategi på og uden for banen.

- Der er lagt en strategi for OB, og det lyder allerede spændende. I fodbold er der altid nogle nuancer, og jeg glæder mig til at have en positiv dialog med Troels Bech. Det er mange år siden, vi har talt om konkrete ting i forhold til fodbold, så jeg glæder mig til at bidrage med nogle nye ting til udviklingen af OB, fastslår Jesper Hansen.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind