Nyt OB-talent: Premier League var stort

Mark Kongstedt var til prøvetræning i Fulham, men skrev torsdag under på en kontrakt med OB. Nu jagter han gennembruddet i Superligaen på lang sigt

Den talentfulde 17-årige midtbanespiller Mark Kongstedt var i efteråret en del af FC Fyns førstehold, men da klubben gik konkurs i januar måned, var han i dialog med Premier League-klubben Fulham.

Det endte imidlertid ikke med et skifte for Kongstedt, der i stedet skal tørne ud for OB i fremtiden. Torsdag offentliggjorde klubben, at Kongstedt har underskrevet en ungdomskontrakt frem til sommeren 2014, og han skal i første omgang spille for klubbens U19-hold. Så selvom det ikke blev til en Premier League-kontrakt, glæder han sig over udsigten til fremtiden.

- For det første skal jeg have noget spilletid, og så skal jeg udvikle mig, så jeg kan blive en helstøbt seniorspiller. Om det så hedder Superligaen til den tid, må vi se, men det går jeg helt klart efter, og det langsigtede mål er at få en fuldtidskontrakt i OB. Det er planen, siger Mark Kongstedt til tipsbladet.dk.

Læs også:

Se også: OB tog røven på AaB i sidste sekund

Han havde andre muligheder end OB, men endte med at vælge fynboerne på grund af fremtidsperspektiverne.

- Der var nogle klubber i 1. division, der var interesserede, men nu kommer jeg til at spille U19, hvilket også er højt niveau. Det blev OB, fordi de har et godt koncept. De vil gerne have nogle fynske spillere, og de er gode til at give unge spillere chancen. Der er fokus på udviklingen, siger Mark Kongstedt.

I løbet af januar og februar var han som nævnt i dialog med den engelske Premier League-klub Fulham, som var ganske interesseret i spilleren. Han var sågar på et træningsophold i klubben, men en skade forpurrede drømmen om en kontrakt.

Læs også:

Se også: OB går efter sølvmedaljerne

- Det var en stor oplevelse, for jeg var ovre at snuse til noget, som alle drenge drømmer om. Jeg fik det ud af det, at jeg fik set, hvad der sker i sådan en stor klub, og så fik jeg vist mig lidt frem. Jeg skulle have været der i ti dage, men til en af de første træninger blev jeg skadet i lysken. Det blev værre og værre, og efter et par dage mente klubbens lægestab, at det var bedre, at jeg tog hjem, fortæller Mark Kongstedt.

- Det var meget ærgerligt at skulle tage hjem fra noget så spændende, men vi aftalte, at de ville følge mig, og vi havde også kontakt efterfølgende. Men efter at jeg blev klar og trænede et par uger i OB, mente de, at det var for sent, og jeg tror også, at de fandt en anden. Men vi var i kontakt, og det var spændende, selvom jeg var skuffet, nu hvor jeg havde chancen for at vise mig frem, tilføjer han.

Læs også: Se også: OB-bomber: Mit liv som Zlatan OB-bomber: Mit liv som Zlatan

Nu ser han i stedet frem til at jagte et gennembrud i OB. Hvornår det kommer, tør han ikke spå om, men målsætningen er at spille sig til en kontrakt hos fynboerne.

- Det er svært at sige. Det kommer an på, hvordan det går med udviklingen og forløbet. Indtil videre skal jeg udvikle mig frem til, jeg er færdig som ungdomsspiller. Der udløber min kontrakt også, og så skal jeg se, om OB er det rigtige for mig, mens de også skal se, om de vil fortsætte med mig. Jeg vil gerne have en fuldtidskontrakt i OB, men vi må se på det til den tid; det kan være, der er muligheder for noget større eller mindre end OB, når vi når dertil, fastslår Mark Kongstedt.

Den 17-årige midtbanespiller har flere gange været med omkring DBU's ungdomslandshold, hvor han senest for et par uger siden var med i en kamp for U18-landsholdet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere