OB i ny nedtur: Smed føring væk

Flop-foråret fortsætter: OB måtte nøjes med 1-1 hjemme mod Sønderjyske

Quincy Antipas runder OB's Traoré. (Foto: Magnus Holm)
Quincy Antipas runder OB's Traoré. (Foto: Magnus Holm)

Hvis man tager 'ja-hatten' på, så er det en nedtur, der er vendt. Men sådan er det formentlig kun de mest optimistiske OB-fans, der vil konkludere efter 1-1 mod Sønderjyske.

For OB-havde efter en god afslutning i 1. halvleg og 1-0 ved pausen alle muligheder for at vende forårets nedtur til optur med en sejr i hjemmekampen mod Sønderjyske. Bedre spil end set længe, mere fight og flere chancer var at notere på positiv-siden, mens et hav af brændte chancer og tøvende forsvarsspil trækker ned for Poul Hansens tropper.

En sløj start på 2. halvleg - og måske gummiben efter et håbløst forår - betød at OB, der pludselig er landet i nedrykningskampen, måtte nøjes med 1-1 mod en af rivalerne i bundstriden. Dermed er sidste sæsons sølvvindere stadig det dårligste hold i foråret i Superligaen - det eneste uden sejr og blot 2 point på kontoen.

OB var ellers efter en meget tøvende start på kampen det klart bedste hold i 1. halvleg, og i en kamp med mange nærkampe var det de forsvarende sølvvindere, der vandt de fleste dueller.

Det var da også en hurtig generobring der førte til Andreas Johanssons 1-0 scoring efter en halv times spil, da Djemba-Djemba efter en god OB-chance genvandt bolden højt oppe på Sønderjyskes banehalvdel. Efter lidt småspil endte bolden hos OB's svenske offensiv-spiller, og da ingen gik til ham, placerede han køligt bolden i det lange hjørne uden chance for Nathan Coe.

På det tidspunkt en fortjent føring, selv om OB i de første 10 minutter lignede et hold, der frygtede en ny nedtur.

Heldig eks-OB'er
Sådan begyndte anden halvleg også for fynboerne også, og i modsætning til i første halvleg var Sønderjyske nu mere effektive. Især efter en times spil, da bolden efter et godt angreb over højresiden, hvor Lasse Vibe ikke holdt tidligere kampes høje niveau, endte hos Henrik Hansen. Hans afslutning blev rettet af et par gange og boblede ind over Stefan Wessels, som var uden chance. Henrik Hansen - tidligere OB - var iøvrigt igen Sønderjyskes bedste sammen med målmand Nathan Coe.

Fem minutter senere kunne OB-nedturen være blevet endnu større, da Lasse Vibe skød på stolpen.

OB havde i kampens sidste halve time masser af muligheder - tættest på var Hans Henrik Andreasen, da han skød på overliggeren fra kort afstand, men Nathan Coe fik afvist det, der var indenfor målrammen.

Dermed fik Poul Hansen sit første point som træner - og OB fik sit andet point i foråret.

Efter 2-2 i forårspremieren mod Silkeborg nåede OB op på fem nederlag i træk - så måske var 1-1 mod Sønderjyske trods alt en lille optur. Spillet og kampgejsten peger trods alt i en positiv retning.

1 af 2 Poul Hansen og assistent Thomas Helveg. (Foto: René Schütze)
2 af 2 Quincy Antipas runder OB's Traoré. (Foto: Magnus Holm)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere