OB dropper indkøb til Champions League

Langsigtet plan: OB jagter offensive spillere - men det er med henblik på den hjemlige konkurrenceevne

Djemba-Djemba er helt på toppen af listen over spillere i OB, der må forventes at fortsætte karrieren andetsteds inden længe. (Foto: Lars Poulsen)
Djemba-Djemba er helt på toppen af listen over spillere i OB, der må forventes at fortsætte karrieren andetsteds inden længe. (Foto: Lars Poulsen)

Når sidste sæsons sølvvindere fra OB i dag indtager træningsbanerne for at gøre klar til den nye sæson, er der ud over tilgang fra egne ungdomsrækker blot et enkelt nyindkøb i skikkelse af den norske forsvarer Tore Reginiussen i aktion.

Dog arbejdes der på højtryk i Odense for at skabe yderligere tilgang til den nye sæson, der byder på en interessant udfordring af FC København og ikke mindst et – spinkelt – håb om deltagelse i Champions League.

Det er nu ikke udsigten til de mange rare millioner, der får direktør Thomas Christensen til at varsle yderligere forstærkninger til den fynske klub.

– Vi er realistiske og ved, at nåleøjet til Champions League er ufatteligt lille.

– Derfor køber vi heller ikke spillere ind med det specifikke formål at forstærke os med henblik på Champions League. Vi handler altid langsigtet med det overordnede mål, at når der er gået tre eller fire transfervinduer, så skal vi kunne se, at truppen er blevet forstærket, siger OB-direktøren.

Kigger på flere niveauer
I den nuværende trup er det sandsynligt, at enten Djemba-Djemba eller Peter Utaka – måske endda dem begge – forsvinder fra Fyn i løbet af denne sommer, og det er da også netop på midtbanen samt i angrebet, at odenseanerne satser på at hente nye folk, inden transfervinduet smækker i med udgangen af august.

– Vi er rimeligt bevidste om, hvad det er, vi vil på transfermarkedet, og vi scouter på flere niveauer for at styrke både bredden og toppen.

– Som vores trup ser ud lige nu, er det dog ret indlysende, at vi primært kigger efter offensive forstærkninger, erkender Thomas Christensen, der også regner med en eller flere OB-afgange inden 1. september.

– Ser vi på vores historik i sommerens transfervinduer gennem årene, så er det næsten usandsynligt, at der ikke er en eller flere spillere, som forlader os.

– Så I har travlt i OB lige nu?

– Selvfølgelig har vi travlt, men det har vi nu for det meste!

0 kommentarer
Vis kommentarer