OB sænket af ex-OB'er

Matti Lund Nielsen sendte FC Nordsjælland over nedrykningsstregen - og mesterskabet til FC København

Modsat hvad dette billede viser, kunne Matti Lund Nielsen ikke holdes nede af Hans Henrik Andreasen og OB'erne i dagens Superligakamp. (Foto: Jesper Dall)
Modsat hvad dette billede viser, kunne Matti Lund Nielsen ikke holdes nede af Hans Henrik Andreasen og OB'erne i dagens Superligakamp. (Foto: Jesper Dall)

Mesterskabet er afgjort til FC Københavns fordel.

Det blev en faktuel kendsgerning, da FC Nordsjælland torsdag eftermiddag overraskende besejrede andenplacerede OB på udebane med 2-1 foran 12.000 solbeskinnede tilskuere på Tre-For Park i Odense.

Udover FCK's mesterskab havde kampen naturligvis også betydning for begge de involverede mandskaber.

På den konto mistede OB'erne et stort skridt i kampen om andenpladsen, mens FC Nordsjælland fik ny luft i bundstriden, hvor de tre point sender Morten Wieghorsts tropper over nedrykningstregen. Og det kan de primært takke én mand for - en tidligere OB'er.

Den unge angriber Matti Lund Nielsen scorede nemlig begge FCN's mål i en spændende kamp, der dog ikke spillemæssigt vil husket for noget særligt. Bortset fra Matti Lund NIelsens fine mål.

OB kom hurtigt foran
OB indledte kampen stærkt og pressede gæsterne i bund. Allerede i det syvende minut gav det pote, da Peter Utaka fulgte op på en ripost fra stolpen og let scorede sit 12. Superligamål i denne sæson.

Efter et kvarters tid kom gæsterne dog tilbage i kampen og overtog mere og mere af spillet. OB's markeringer sad for langt fra FCN-spillerne, og så blev det svært for fynboerne mod de fint kombinerende gæster, der også fik afsluttet hyppigt.

Den fortjente udligning kom efter den halve times spil, da den tidligere OB'er Matti Lund Nielsen hamrede en løs bold i feltet i nettet til 1-1 med sin tredje sæsonscoring. Fra tribunerne lød de første mishagsytringer fra det skuffede hjemmepublikum, der havde forventet mere fra et passivt hjemmehold.

Mod slutningen af første halvleg kom OB dog igen længere frem på banen, og de få gange, de kom ind omkring FCN's mål, var der fare på færde. Kort før pausen var Peter Utaka to gange tæt på, og fynboerne indledte også anden halvleg bedst, da Hans Henrik Andreasen kom tæt på.

Glimrende solotur
Men det betød ikke meget for Matti Lund Nielsen, der med en glimrende solotur satte tre-fire OB'ere af og sendte en lækker venstrebensafslutning følt ind i den ene side af netmaskerne til 1-2.

Det forventede OB-pres lod vente på sig, men efterhånden kom de skuffende svage fynboer igen frem på banen, og der opstod flere chancer for udligning.

Men skarpheden manglede OGSÅ hos hjemmeholdet, der tilmed mistede angrebstalentet Rasmus Falk fem minutter før de 90 minutters udløb efter et sammenstød med Morten Nordstrand, der ikke var helt uskyldig i situationen.

Da de 90 minutter løb ud ramte et OB-frisparksindlæg stolpen, men gæsterne slap uskadt og kan tage med tre vigtige point med hjem i bussen til Nordsjælland.