Annonce:
Annonce:

OB åbnede sæsonen med et brag

Fynboerne fik glimrende sæsonstart med sejr over Esbjerg i velspillet og underholdende Superligapremiere

Andreas Johansson viste sig som en forstærkning hos mesterskabskandidaterne OB, der sejrede 3-0 over Esbjerg. (Foto: Anders Brohus)
Andreas Johansson viste sig som en forstærkning hos mesterskabskandidaterne OB, der sejrede 3-0 over Esbjerg. (Foto: Anders Brohus)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg OB

Det var nyindkøbene Andreas Johansson og Henrik Toft, der lørdag sendte OB på vej mod 3-0-sejren i Superligapremieren foran 8522 tilskuere over Esbjerg på Odense Stadion.

Især den tidligere AaB'er Andreas Johansson viste sig som en forstærkning hos sidste sæsons sølvvindere og kronede en times flot spil med 1-0-scoringen midt i første halvleg - efter oplæg fra angriberen Henrik Toft.

I en glimrende Superligakamp med masser af levende og åbent fodboldspil viste OB i perioder meget fine takter - selv uden Eric Djemba-Djemba i startopstillingen.

De vestjyske gæster uden det sædvanlige midtstopperpar Nicolai Høgh/Thomas Gaardsøe havde problemer med at dæmme op for fynboernes kombinationsspil, dybdeløb og kantspil, men havde også selv gode perioder i kampen med flere muligheder for at udligne til 1-1, inden OB slog sejren fast et kvarter før tid.

Annonce:

Lobbede elegant bolden i mål
Esbjerg indledte kampen godt og var i et par enkelte situationer farlige, men langsomt satte OB sig på kampen og lagde tryk på gæsterne.

Og da Henrik Toft lagde bolden af til Andreas Johansson, som elegant lobbede bolden over Lars Winde til 1-0, var det en fortjent føring til hjemmeholdet.

Resten af en meget fin første halveg stod der OB på med iderigt angrebsspil, stærke kombinationer og en stribe fine chancer, men i anden halvleg skiftede billedet igen.

Et Esbjerg-indlæg ramte overliggeren, og gæsterne blev i et par tilfælde farlige, men især Tim Janssen må til lommerne med en runde afbrænderøl på vej hjem i bussen.

Uskarp Utaka i front
Den hollandske angriber brændte efter 63 minutter en kæmpechance midt foran mål og blev kort efter skiftet ud til fordel for Jesper Lange.

Annonce:

Djemba-Djemba var netop kommet på banen i stedet for Andreas Johansson, og fynboerne fik igen styr på kampen, og et par store chancer var det Hans-Henrik Andreasen, der på hovedstød sikrede den fynske sejr et kvarter før tid i en kamp med masser af chancer i begge ender af banen.

Og så gjorde det mindre for fynboerne, at sidste sæsons topscorer Peter Utaka var uskarp og for eksempel brændte en direktør fire minutter før tid. Kort før tid satte Rurik Gislason det sidste punktum for en stærk indsats af fynboerne, da han på en løs bold i feltet hamrede 3-0-målet hjem.

OB vandt fortjent og viste masser af niveau til at være den mesterskabskandidat, de er blevet udråbt til - men Esbjerg kunne nu snildt have drillet Lars Olsens mandskab, hvis de havde udnyttet deres chancer til en 1-1-udligning.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: