Utaka forløste presset OB

I 80 minutter blev OB-duksene i Superligaen holdt på pinebænken. Det selvom HB Køge var reduceret til ti mand. Men fynboerne vandt 1-0 og er sikret at overvintre på førstepladsen

HB Køge var overraskende godt med i Odense, hvor topholdet OB fik større problemer end ventet (Foto: Anders Brohus)
HB Køge var overraskende godt med i Odense, hvor topholdet OB fik større problemer end ventet (Foto: Anders Brohus)

HB Køge kom drønende ind på Fiona Park i Odense, som om ingen havde fortalt dem, at OB er førerhold i Superligaen.

Udeholdet startede som lyn og torden, og sammen med de så atypisk uskarpe fynske angribere, så blev det en meget lige første halvleg, der endte målløs.

Umiddelbart efter pausen fik OB chancen for at sætte sig på spillet, da Thomas Christensen fra HB Køge fik direkte rødt kort efter en nødbremse kun et minut inde i anden halvleg.

Herefter satte OB sig på kampen, spillede det rene powerplay, men angriberne havde ikke fået snørret støvlerne bedre i pausen. Det var tydeligt, at nedrykningskandidaterne var indstillet på at slås for bare det ene point.

OB spillede sig til chance efter chance, men når Caca ikke kuku og de andre løb i samme fodspor, så bredte frustrationerne sig, hvilket resulterede i adskillige fejlafleveringer.

Og gule kort for brok.

Men så, med ti minuttter tilbage, tager Utaka bolden ned med brystet midt i feltet. Han holder en mindre ferie, uden at blive forstyrret, og så banker han den ind.

1-0 og kurs mod den forventede sejr.

Et mål til millioner, da der skal fordeles TV-penge i vinterpausen og de fordeles i forhold til placering.

Utaka fører - trods en utrolig ringe kamp - topscorerlisten med 13 mål og OB fører superligaen med 38 point, fire ned til FCK, som de møder i 'efterårs-finalen' på søndag kl. 18.00.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere