Fart i bolden har givet fynsk målfarlighed

De seneste ugers OB-målhøst kulminerede med fem mål i søndagens kamp mod Sønderjyske

Med 14 mål i de seneste fem kampe har OB's Superliga-spillere for alvor fundet målnæserne frem. I de første 11 kampe i sæsonen scorede OB blot 12 gange, men på det seneste er tingene altså løsnet op for fynboerne.

Mere fart i bolden, to mand fremme og større selvtillid foran mål er nogle af grundene til, at OB'erne nu for alvor finder nettet.

Sådan lyder analysen efter storsejren på 5-0 over Sønderjyske søndag eftermiddag. Sejren var en opfølger på OB's 3-0-sejr i sidste weekend i Brøndby.

- Allerede i sidste uge i Brøndby skabte vi mange gode muligheder.

- Vi har fået mere bevægelighed i spillet og masser af fart på bolden, og på den måde kommer vi altså frem til chancerne. Vi får lagt et godt pres på modstanderne, siger OB's højre back, Espen Ruud.

Se mere:

Se også: Røde Lodberg: Sikke noget lort

Søndag eftermiddag var han med sine mange fine indlæg en af de fremtrædende kræfter i OB's fremadrettede spil. Fra den anden backposition scorede Bashkim Kadrii to gange, og helt fremme var nordmanden Marcus Pedersen på spil.

Han scorede en enkelt gang, men havde flere muligheder for at øge sin konto. For første gang startede han helt fremme sammen med Morten Skoubo. Hidtil har OB som oftest ageret med en hængende mand bag en enlig angriber.

Læs også:

Se også: Fynsk storsejr og røde kort i Odense

- Forsvarsspillerne kommer mere under pres, og der bliver lidt mere rum, når vi ligger to mand deroppe og trækker to forsvarere til os, siger Marcus Pedersen.

- Antallet af mål kommer sikkert til at blive et tilbagevendende tema, for man scorer ikke konstant det samme antal mål i løbet af en sæson.

- Men vi scorede for få mål i foråret og har også haft problemer her i efteråret, så det har været et fokuspunkt for os, siger OB-træner Troels Bech.

- Det er tit selvforstærkende, når man først begynder at score mål. Mål avler selvtillid og flere mål. Nu har vi også øvet os i 25 procent af sæsonen, og det kan også være en årsag til, at vi er blevet skarpere, tilføjer han.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen