49 superligaspillere på udsalg

Masser af spillere i den bedste række kan frit forhandle med andre klubber. De er transferfrie til sommer. - Otte ud af ti får dårligere aftaler, mener spillerforeningen

Atiba Hutchinson bliver nok i FCK i foråret, men så er det også slut. Også hos førerholdet OB er der spiller, som frit kan forhandle med andre klubber (Foto: Claus Bonnerup)
Atiba Hutchinson bliver nok i FCK i foråret, men så er det også slut. Også hos førerholdet OB er der spiller, som frit kan forhandle med andre klubber (Foto: Claus Bonnerup)

Atiba Hutchinson, Jesper Grønkjær, Hans Henrik Andreasen, Chris Sørensen, Kevin Stuhr Ellegaard, Andreas Johansson, Marc Nygaard .....

Man kunne nærmest blive ved med at remse gode superliga-spillere op, som har det til fælles, at de har kontraktudløb til sommer.

49 af slagsen. 49 der nu frit - fordi der er mindre end seks måneder til kontraktudløb - kan forhandle med andre klubber.

Men de kan naturligvis også blive, hvis altså sportsdirektørerne - eller hvem der bestemmer i den enkelte klub - vil forlænge deres kontrakter.

Der er imidlertid udsigt til et meget stille transfervindue her i januar og det er ikke engang sikkert, at klubberne forlænger med de spillere, som så ellers smutter til sommer.

Hos superligaens tophold, OB, er det to nøglespillere, der har kontraktudløb til sommer, nemlig anfører Chris Sørensen og Hans Henrik Andreasen.

- Vi er i god dialog med begge spillere og det er mit håb, at aftalerne bliver forlænget i denne uge, siger klubbens direktør, Kim Brink, til Ekstra Bladet i dag.

Hos 'vinter-sølvvinderne' i FCK regner man ikke med, at Atiba Hutchinson forlænger sin kontrakt.

- Jeg tvivler meget stærkt på, at en klub kan kompensere os for den store sportslige værdi, som Atiba har for vores hold. Derfor er vi indstillet på, at han rejser til sommer, siger sportsdirektør Carsten V. Jensen til avisen.

I Spillerforeningen frygter direktør Mads Øland, at otte ud af ti spillere vil få dårligere kontrakter når de nuværende udløber.

Læs mere i Ekstra Bladet i dag og se hele listen over de 49 spillere.