Annonce:
Annonce:

Chris Sørensen: Jeg er ikke racist

OB's landsholdsback Chris Sørensen forsvarer sig mod racisme-beskyldninger. Slipper med en karantæne-dag efter sin udvisning mod Randers

Chris Sørensen fik søndag det røde kort for sin uheldige kommentar til Issah Ahmed. (Foto: Lars Skaaning)
Chris Sørensen fik søndag det røde kort for sin uheldige kommentar til Issah Ahmed. (Foto: Lars Skaaning)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg OB

Der blev onsdag skrevet et nyt kapitel i føljetonen om OB-backen Chris Sørensens påståede racistiske udfald mod Issah Ahmed i søndagens kamp mellem OB og Randers.

Her blev Sørensen udvist af dommer Thomas Vejlgaard, fordi denne opfattede udtalelsen 'This is Denmark', der faldt midt i et ophedet masseskænderi, som en racistisk kommentar.

Onsdag valgte Spillerforeningen og projekt 'Giv Racismen Det Røde Kort' så at diskutere den kontroversielle episode med sagens parter. Men Chris Sørensen fastholder efterfølgende fortsat, at han ikke havde nogle racistiske bagtanker med sin udtalelse.

Annonce:

Ikke racist
- Jeg er på ingen måde racist. Jeg vil ikke stemples som racist, og jeg tager klart afstand fra racisme. Da jeg råber 'This is Denmark', tænker jeg ikke over, hvor Issah Ahmed kommer fra, eller hvilken hudfarve han har. Jeg har aldrig tænkt over, at det er modtageren af budskabet, der afgør, hvordan budskabet skal opfattes. Det er jeg blevet klar over nu, efter at jeg har haft lejlighed til at drøfte sagen med Spillerforeningens 'Giv Racismen Det Røde Kort'-kampagne, forklarer landsholdsbacken.

- Når Issah Ahmed opfatter det som et racistisk angreb, kan jeg kun beklage det, jeg sagde. Jeg er jo nødt til at acceptere, hvordan Issah Ahmed har det. Men jeg vil gerne understrege, at det slet ikke var ment som et racistisk angreb, fortsætter Chris Sørensen.

Dommer Thomas Vejlgaard understreger igen, at han ikke opfatter OB'eren som racist, men fastholder, at der var tale om 'upassende sprogbrug'.

- I situationen vurderer jeg, at det er ret nedsættende over for en mørk spiller at sige 'This is Denmark'. Jeg har ikke noget imod, at spillerne i kampens hede siger en hel masse til hinanden, men Chris Sørensens ordvalg i den aktuelle situation var upassende og kunne opfattes racistisk. Derfor viste jeg ham ud, fortæller dommer Vejlgaard.

Sagens anden hovedperson Issah Ahmed fastholder, at han kun kan opfatte Sørensens bemærkning som racistisk.

Annonce:

Ingen undskyldning
- Jeg synes ikke, der er nogen undskyldning for det. Men det viser, at det er vigtigt, at vi tænker os om. Det var ikke sjovt at være sort midt i en flok med flest hvide og få at vide at 'This is Denmark'. Jeg kan kun opfatte det som om, at jeg ikke er velkommen her, siger Issah Ahmed.

Chris Sørensen på sin side fastholder, at hab blot forsøgte at sætte en stopper for det eskalerende skænderi mellem Bengt Sæternes og Issah Ahmed.

- Når jeg siger 'This is Denmark', er det for at påpege, at den var helt gal med kommunikationen imellem dem. Jeg får det røde kort, inden jeg har fuldendt min sætning. For jeg siger også, at vi ikke snakker samme sprog. Jeg ville gerne have, at kampen skulle genoptages, og derfor råbte jeg det som en kommentar til situationen. Ikke for på nogen måde at såre Ahmed eller at sige noget racistisk, understreger Chris Sørensen, der trods alt kan glæde sig over, at DBU's Disciplinærudvalg onsdag besluttede, at en spilledags karantæen er rigelig straf for hans forteelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: