SLUT: OB knuste AGF

OB har brug for point for at få nedrykningsstregen lidt fra livet - AGF kæmper for en topplacering, men må undvære et par centrale folk. Følg kampen live her

OB og AGF spiller for avancement i hver deres ende af tabellen. (Foto: Jacob Ehrbahn)
OB og AGF spiller for avancement i hver deres ende af tabellen. (Foto: Jacob Ehrbahn)

De store hold fra landets anden- og tredjestørste by repræsenterer en institution i dansk fodbold. 138 gange har de to hold således stået over for hinanden i en turneringskamp - de 62 af dem i Superligaen.

I den store historiske tabel er det OB, der har den bedste statistik med 60 sejre mod AGF's 51. Og kigger man isoleret på Superliga-dysterne, bliver dagens hjemmebanehold pludselig endnu mere suverænt. Her er odenseanerne komfortabelt foran på sejre med 27-19.

Se også: Troels Bech: Vi har revanche til gode

Anderledes ser det ud i årets superliga. Her har OB blot taget to point i de seneste fire kampe, og de frister en tilværelse lige over nedrykningsstregen. Og der er et vist krav om point i aftenens kamp, hvis ikke Esbjerg mandag skal stryge forbi.

Formmæssigt er gæsterne fra Aarhus lidt bedre med, selv om de ikke har vundet de seneste to opgør. Men de må undvære et par centrale folk.

Se også: AGF må undvære sin anfører resten af efteråret

I målet er Steffen Rasmussen skadet, og det giver sæsondebut til Emil Ousager. Lige foran ham har forsvarskrumtappen Anders Kure knas med ryggen, og i hans sted træder Jens Jønsson ind ved siden af Petri Pasanen i det centrale forsvar.

På midten er der blevet plads til rutinerede Martin Jørgensen og David Devdariani, hvilket betyder, at Søren Larsen er ene mand på toppen.

OB (4-4-2):
Mads Toppel - Espen Ruud, Daniel Høegh, Mohamed Alimou Diarra, Ari Skulason - Rasmus Falk, Martin Spelmann, Jacob Schoop, Emil Larsen - Mustafa Abdellaoue, Morten Skoubo

AGF (4-5-1):
Emil Ousager - Alexander Juel Andersen, Petri Pasanen, Jens Jønsson, Mikkel Kirkeskov - David Devdariani, Casper Sloth, Martin Jørgensen, Kasper Povlsen, Osama Akharraz - Søren Larsen

0 kommentarer
Vis kommentarer