Emil Larsen: Bechs stil passer mig ikke

OB's Emil Larsen erkender blankt, at træner Troels Bechs nye spillestil langt fra er hans livret og at kampen for igen at ramme det høje niveau ikke ligger lige for.

Emil Larsen og OB har haft en svingende start på efterårssæsonen, hvor det for holdets vedkommende indtil videre er blevet til fem point i seks kampe og en foreløbig tiendeplads.

Larsen selv er heller ikke helt tilfreds med sæsonindledningen.

- Vi startede rigtig dårligt i de to første kampe, hvor vi tabte uden at spille særlig godt. Vi lavede lidt om i måden at spille på og fik point efterfølgende. Vi tabte til FCK, og det er, hvad det er, men der skal selvfølgelig flere sejre på kontoen, siger Emil Larsen til tipsbladet.dk.

OB er i de seneste kampe gået bort fra klubbens oprindelige tanker om høj boldbesiddelse og mange pasninger langs jorden. Troels Bech har skiftet system til en form for 3-5-2-opstilling, som holdet også tidligere har praktiseret i enkelte kampe i de foregående sæsoner.

Det har i første omgang sikret en pæn pointhøst mod flere af sidste sæsons tophold, men den mere duelsøgende og fightende stil har ikke passet godt med Emil Larsens fodboldstil.

Marvin Pouries skifte fra FCK til SønderjyskE var en af de store handler på transfervinduets sidste dag (Foto: Jakob Jørgensen) Superligaen Få overblikket: Sådan handlede de danske klubber

OB forventer ikke at miste flere profiler i transfervinduet, men vil ikke afvise det, før det er endeligt lukket. (Foto: Tariq Mikkel Khan) OB OB vil ikke afvise salg af profiler

- Det passer mig ikke så godt. Det er ikke der, jeg er bedst. Det er Troels’ valg, og han lavede om, fordi det ikke fungerede i de første par kampe. Det må jeg lide under og gøre det så godt, jeg kan. Sådan er det, siger Emil Larsen.

Han glæder sig dog over, at OB har hentet fem point i de seneste fire kampe.

- Det er klart, at det er vigtigst for holdet at få de point, vi skal have. Man kan se, at vi har fået flere point end før efter vi lavede om. Om det er vejen frem; det ved jeg ikke, men det har hjulpet os til at få point, siger han.

Emil Larsens 2014 har altså indtil videre været en meget blandet fornøjelse. Han indledte året med at pådrage sig en skade i det knæ, der skabte stor polemik i forbindelse med det kiksede Brøndby-skifte i sommeren 2013, og forårssæsonen bød på en del jævne præstationer fra kantspilleren. Han arbejder derfor hårdt på at ramme det niveau, der gjorde ham til landsholdsspiller i efteråret 2013.

- Jeg vil gerne have, at det går bedre, end det gør i øjeblikket. Jeg føler, at jeg kæmper hårdt for at få det niveau, jeg havde i efteråret sidste år. Det skal jeg gerne nå, men det er svært at sige, hvad man skal gøre anderledes. Det er altid nemmere, når holdet gør det godt – især når jeg er den type spiller, jeg er. Jeg må bare arbejde videre, siger han.

FC København OB-træner om mirakelredning: Landsholdsklasse og snydeheld!

FCK-jubel omkring Bashkim Kadrii. (Foto: Anita Graversen) FC København TV: Kadrii sparkede FCK til sejr

Sidste sommer kom Emil Larsen tilbage på højt niveau efter at have oplevet modgang i forbindelse med det mislykkede skifte til Brøndby, og han håber, at han atter kan komme op på sit topniveau.

- Det er svært at sige, hvad der gjorde det dengang, og om det var derfor, jeg fik den optur. Det ved man jo ikke. Der er noget, der skal trigge motivationen, og det er man nødt til at finde frem. Det prøver jeg hver dag, siger Larsen.

Er det motivationen eller spillestilen, der har været problemet indtil videre?

- Jeg synes, det er sjovest at have bolden og spille med den. I de seneste kampe har vi ikke spillet på den måde, så da har det ikke været så sjovt, synes jeg. Jeg må bare hanke op i mig selv, siger han.

Emil Larsen er tidligere blevet sat i forbindelse med større klubber end OB, men i sommerens transfervindue var der ikke den store aktivitet omkring spilleren.

Troels Bech får en defensivt stærk islænding under sine vinger i det fynske. (Foto: Tariq Mikkel Khan) OB OB køber islænding

(Foto: Claus Bonnerup) OB Spelmann: Randers gik efter udvisningen

- Der skete ikke noget, for så havde jeg ikke stået her. Jeg har ikke så meget at sige til det, men det er klart, at mit forår ikke var det bedste. Det så klubberne nok, så der er ikke meget at sige til det, siger Larsen.

Han lægger dog ikke skjul på, at han fortsat har ambitioner om at komme til en større klub end OB.

- Det har jeg bestemt, men jeg skal hæve mit niveau, før der kan ske noget, og det prøver jeg på. Så må vi se til den tid. Det er ikke der, mine tanker er lige nu, siger han.

Emil Larsen har kontraktudløb i OB i sommeren 2016.

OB Emil Larsen: Starten på en stime

Emil Larsen åbnede scoringen for OB. (Foto: Claus Bonnerup) OB TV: Heldig OB-sejr i Randers

0 kommentarer
Vis kommentarer