Spelmann kunne ikke redde OB

Fynboerne ligger fortsat under stregen efter uafgjort mod SønderjyskE, der blev snydt for en scoring i første halvleg

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

ODENSE (Ekstra Bladet): Martin Spelmann er på sine bedste dage dansk fodbolds svar på den tasmanske djævel, men det rakte så lige akkurat ikke til en yderst sjælden hjemmesejr over SønderjyskE i en kamp, hvor fynboerne ejede den første halve time – men aldrig formåede at få puttet bolden ind til den farligste føring i fodbold.

1-0 kan nu også være skidt nok …

Dødbolde kan være dødbringende. Og fungere som rent selvmord! En standard til gæsterne kostede en kontra til fynboerne, og Thomas Mikkelsen risikerede skinneben og hele pivtøjet i duellen med den eneste tilbagværende sønderjyde, spillede Martin Spelmann blank med en halv banehalvdel og kun målmand Martin Skender retur. OB’eren sendte køligt bolden mellem benene på SønderjyskE-keeperen, og så troede tilskuerne i Odense, de var på vej mod en sjældenhed: Den første hjemmesejr siden 8. maj!

Se også: Tilbagevendt OB-profil har haft en hård sommer

Men retfærdigheden – hvis den altså SKAL blandes ind i Superligaen – skete på sin vis fyldest i slutfasen. Tv-billederne viste nemlig klart, at Tommy Bechmann ikke var over baglinjen, da han skrabede kuglen ind til Marvin Pourie – som syv minutter før pusen via stangen sendte bolden i kassen til udligning. Troede sønderjyderne. Men linjedommeren flået kæp, flag og det hele i vejret og hævdede hårdnakket, at bolden havde været over stregen.

Forkert!

Derfor var det målt med de alen kun ret og rimeligt, at Adama Guira efter et hjørnespark og efterfølgende tumult og virvar i det fynske forsvar kunne banke bolden op i nettaget i det 84. minut.

Se også: Espen Ruud vender tilbage i OB-trøjen

Martin Spelmann og Vladimir Dvalishvili havde pænt store tilbud et kvarter inde i en anden halvleg, hvor SønderjyskE havde godt fat i kraven på de mere og mere forsigtige OB-spillere – der måske belært af erfaringerne fra Herning i sidste spillerunde dårligt turde gå i angreb på deres sidste mulighed inden gonggong’en i den forlængede spilletid.

Espen Ruud fik comeback for OB, og tilskuerne jublede længe over enhver norsk hvalfanger-tackling og viljestærk indsats. Men også han måtte bøje nakken og skuffet konstatere, at OB fortsat ligger under nedrykningsstregen.

0 kommentarer
Vis kommentarer