Annonce:
Annonce:

Bernabeu-helt om OB-nedtur: Derfor er Kent Nielsen fredet

- Giv træneren og spillerne to sæsoner mere, så er de ved at være der – Kent gjorde AaB til mestre på fire sæsoner, siger eksperten Morten Bisgaard

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg OB

Det ville være løgn at sige, OB befinder sig i en historisk krise. Dem har der nemlig været rigeligt af de senere sæsoner – men det er dog immervæk en stor fynsk skuffelse, at de stribede ikke ligger oppe i den fine halvdel af tabellen i den første sæson, hvor Kent Nielsen for alvor har kunnet sætte sit eget hold fra en overvejende selvvalgt trup.

Det er dog tankevækkende, at det er to 21-årige knægte, der tegner sig for flest spillede kampe i stribet dress: Mathias Greve og Mikkel Desler har hver spillet 59 kampe!

- Det er sørgeligt, OB er havnet der. Det gør rigtigt ondt, siger TV2’s fodboldkommentator Morten Bisgaard, der har prøvet lidt af hvert i sin tid som OB’er:

Annonce:

Den grænseløse jubel, da OB sendte Real Madrid i chok efter 2-0 sejren i 1994 – og nedrykningen i 1998 med et hold, der talte prominente spillere som brødrene Hemmingsen, Brian Steen Nielsen, Erik Bo Andersen, Michael Hansen og Andrew Tembo.

- Det var et pissegodt mandskab, men når et hold først begynder at vakle, kombineret med et enormt pres udefra, melder tvivlen sig – og selvtilliden fordamper. Spillerne tror mindre og mindre på kollektivet, og så begynder nogle at spille mere individuelt. Nogle vil gøre det ekstra godt, andre beskytter sig selv og forsøger at undgå fejl, siger Morten Bisgaard og tilføjer:

- Der er masser af følelser i spil!

Den aktuelle krise efter nederlaget i Vendsyssel og før FCK på hjemmebane søndag er mangesidet:

Annonce:

- I øjeblikket handler det om selvtillid. Det er den sidste faktor, der er kommet til. OB har skiftet mange spillere, Rasmus Falk er savnet, defensivt hænger de, offensivt hænger det ikke sammen. De tilspiller sig mange chancer, men holdet mangler at eksekvere – i begge ender af banen. Dem, der er kommet, har ikke leveret, som man troede – og så kan du tilsætte store individuelle fejl, siger Morten Bisgaard.

56276941.jpg
Men Kent Nielsen er totalt fredet – og med rette – vurderer TV2-eksperten:

- Det er svært at kritisere Kent Nielsen. Han vandt DM-guld med AaB i sin fjerde sæson efter placeringer som nummer ni, syv og fem. Dermed ikke sagt, at han ligefrem fører OB til et dansk mesterskab, tilføjer han dog for en sikkerheds skyld.

- Men Kent Nielsen sidder mere sikkert end så mange andre. Jesper Hansen har selv peget på ham og vil gøre alt for at undgå prestigetab og svække sig selv. Vi kan ikke tvivle på Kent Nielsen. Han er dygtig, hårdtarbejdende, og det er svært at sætte en finger på ham, siger Morten Bisgaard.

- Den nye struktur med kun én nedrykker giver helt klart også mere ro, selv om der er pres på i Odense. Men tankerne er der hele tiden, du kan ikke abstrahere fra det som spiller.

- Hvad skal de gøre?

Annonce:

- Blive ved! Holde næsen i sporet, fortsætte i samme retning, og så skal Kent Nielsen vurdere sin trup meget på, hvem der har energi og kan bære.

- Hvad sker der?

- Jeg er sikker på, at Kent Nielsen fortsætter, og forhåbentlig får de samlet nogle point i resten af efteråret. For selv om man kan arbejde meget og nulstille mange ting i vinterpausen, er det altså ikke rart for spillerne eller nogen andre at gå og grue over tingene i januar og februar, siger Morten Bisgaard.

- Nu får du chancen som spåmand!

- Jeg tror på Kent Nielsen. OB ryger i nedrykningsspil, selv om miraklernes tid selvfølgelig ikke er forbi – jeg kan da huske et enkelt eller to. Giv ham og truppen to sæsoner mere, så er de ved at være der.

Rasmus Falk om OB-nedtur: Selvfølgelig savner de mig

Krisen kradser: Ny Superliga-fiasko i pokalen

Randers forværrede den fynske krise

TV: Se målene fra sidste OB vandt i Superligaen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: