Drømmescoring sikrede Superliga-sejr i Odense

OB var dominerende og burde have vundet langt større end 1-0 over Hobro, som kunne takke målmand Jesper Rask for, at det ikke blev et stort nederlag

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg OB

SE DEN FABELAGTIGE MATCHVINDER-SCORING I TV-KLIPPET OVER ARTIKLEN

ODENSE (Ekstra Bladet): Det er bestemt ikke hverdagskost for Janus Drachmann at blive fejret som målscorer. 236 Superliga-kampe var OB-kaptajnen i alt noteret for i fire forskellige klubber, inden han gik på banen til opgøret mod Hobro.

Og det havde kun resulteret i fem fuldtræffere. Men nu er han på seks.

Et sandt drømmehug fra hans højrefod allerede efter 10 minutters betød nemlig 1-0-sejr over gæsterne fra Himmerland og dermed tre vigtige point til fynboerne.

Troels Kløve stod for oplægget med en tværgående aflevering lige udenfor straffesparkfeltet og kaptajn Drachmann sagde tak ved resolut at hamre den i nettet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix

Det var ikke til at se, at Hobro kom til Odense med en frisk og opmuntrende sejr over Vejle i ryggen.

Et uinspireret og usammenhængende gæstehold blev spillet fuldstændig af banen af et velspillende hjemmehold, der allerede i 1. halvleg burde have fjernet al spænding. Og hvis der skal peges på et minus efter de 90 minutter var det, at sejren ikke blev langt større.

En afslutnings-statistik efter de første 25 minutter på 8-0 er et fuldstændig retvisende billede af begivenhederne på grønsværen.

Og meget sigende var, at Hobros første tællende forsøg efter en halv time gik så langt over målet, at det landede op på tribunens bagerste rækker.

Når Hobro alligevel slap med at få Drachmann-scoringen i mod sig skal æren først og fremmest tilskrives én mand – nemlig målmand Jesper Rask.

Han diskede op med en stribe klasseredninger. Allerede efter tre minutter nåede han på fremragende vis ned til en afslutning fra Troels Kløve. Efter godt et kvarter fik han vippet et skud fra Mathias Greve uden om målet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix

Og fire minutter før pausen satte Rask så prikken over i´et ved at nå helt op i målhjørnet og vippe et fremragende langskud fra Bashkim Kadrii´s venstreben over målet.

Kort før pausefløjtet blev han dog passeret.

Et flot OB-angreb endte med succesfuld afslutning fra Nicklas Helenius, men liniedommeren markerede for off-side. Og det var – i hvert fald når man ser nogle TV-billeder - en meget tvivlsom kendelse.

Helenius kunne dog alligevel have cementeret OB-sejren med en 2-0-scoring kort efter pausen. Men fik i fuldt løb slet ikke headet godt nok på en fornem aflevering fra Jeppe Tverskov. Ganske enkelt for dårligt.

Selv om Hobro kom bedre med stod der fortsat OB på det meste i 2. halvleg også¨. Troels Kløve fik også en chance for at score det forløsende 2-0-mål, men alle med hjertet bankende for fynboerne måtte altså vente til efter sidste dommerfløjt med at ånde lettet op.

AaB-legende takker af som assistent ved årets udgang

Uventet drejning efter Bendtner-dom: Taxachauffør skal til samtale

Bendtner fredet efter voldsdom: - Det kan ende alt andet end kønt

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind