Eks-spillere straffede igen OB

De kæmper en evig kamp for at undgå nedrykning – nu ligger sønderjyderne nok engang på en delt andenplads i Superligaen

Dalgaard var igen skarp foran mål (Foto: Ernst van Norde)
Dalgaard var igen skarp foran mål (Foto: Ernst van Norde)

ODENSE (Ekstra Bladet): For tre uger siden slagtede de OB med 4-0 hjemme i Haderslev. Lørdag aften gentog SønderjyskE så bedriften uden at gentage cifrene, da de stillede med præcis samme start-ellever som 25. september – og endda med to eks-OB’ere i rollerne som skarprettere.

Den kasserede angriber Thomas Dalgaard vågnede op til dåd og udnyttede iskoldt en opspilsfejl af Oliver Lund, hvor bolden dalrede pænt rundt i det fynske felt og endte hos morsingboen, der via Oliver Lunds overkrop fik smækket udligningen til 1-1 ind ti minutter inde i anden halvleg.

Og Johan Absalonsen demonstrerede stor sparketeknik, da han smældede Nicolaj Madsens tværaflevering ind i feltet op i nettaget 13 minutter senere og sendte holdet, der kæmper en evig kamp mod nedrykning, tilbage på en delt andenplads i ligaen før søndagens kampe.

Afventende OB fik ellers en gylden start. Egentlig skulle han slet ikke have spillet. Det var i hvert fald ikke meningen, Kenneth Zohore skulle starte på banen for OB, men Anders K. Jacobsen måtte melde afbud så sent som under opvarmningen – og så kom det store københavnske ’skrummel’ i aktion tidligere end beregnet.

Den kendsgerning får man næppe Kent Nielsen og de fynske tifosi til at græde snot over, for Kenneth Zohore var der, hvor han skulle være, da angrebskollegaen Rasmus Festersen fornemt satte makkeren i scene lige før den halve time.

Festersen tørrede elegant Pierre Kanstrup og løbe ganske enkelt fra den langbenede forsvarer, serverede fra baglinjen på præsenter-bakke for den fuldstændigt umarkerede Zohore, der med statsgaranti har udført sværere scoringer i sin karriere.

Se Zohores træffer

Det vil være løgn at sige, føringen var i stik modstrid med chancerne indtil da – for der var stort set ingen. SønderjyskE pressede OB moderat tilbage – og betalte lige nøjagtig prisen, da elegante, fodrappe Rasmus Festersen designede føringen.

Derefter kom der flere eksempler skåret over samme læst. Rasmus Festersen brysttæmmede Rasmus Falk til et raid, og skuddet suste via Marin Skenders indgreb lige forbi Emil Larsen. Og netop Emil Larsen traf stolpe-ud med et fladt flæk kort før pausen.

Altså tre pænt store OB-chancer – uden overhovedet at sidde solidt på spillet. Til gengæld har fynboerne langt om længe igen en angrebsduo med mål i støvler og pandebraske, og man skal vel helt tilbage til dynamitduoen Mwape Miti og Steffen Højer for at finde noget, der matcher.

Rasmus Festersen har scoret syv gange og Kenneth Zohore på behersket spilletid nu fem gange i sæsonen og dermed noteret sig for 12 af fynboernes 21 scoringer. Og så sidder Anders K. Jacobsen altså klar ude i kulissen!

Men hvad hjælper det, når et hold ikke udnytter chancerne? Ikke meget. SønderjyskE trak sig logisk nok tilbage til Dannevirke efter føringen, og OB etablerede et vist pres de sidste 25 minutter.

Rasmus Falk ramte lige på målmand Marin Skender i et pænt raid men uden efterfølgende bægerklang og hurra-tirader fra lægterne. SønderjyskE bliver ved med at imponere – muligvis ikke sig selv – men alle os andre!

16 kommentarer
Vis kommentarer