Farvel OB - næste stop Reykjavik

Masser af spilletid under Troels Bech - næsten ingen under Ove Pedersen. Jacob Schoop jager spil-praksis i islandsk fodbold

Jacob Schoop i aktion for OB mod FC Midtjylland. (Foto: Claus Bonnerup)
Jacob Schoop i aktion for OB mod FC Midtjylland. (Foto: Claus Bonnerup)

- Jeg har fået lov til at gå. Jeg er faktisk på vej ned i Ådalen for at skrive under på nogle papirer, fortalte Jacob Schoop tidligere på dagen.

Nu er kontrakterne stemplet og formaliteterne på plads: Den boldbegavede OB’er, hvis kontrakt i Ådalen udløb til sommer, er en fri mand og har samtidig skrevet kontrakt med islandske KR Reykjavik, som han straks slutter sig til under træningslejren i Spanien.

- Når jeg nu ikke kan få spilletid i OB, som selvfølgelig er det, jeg helst ville, så er Reykjavik en udmærket mulighed for at komme i aktion for mig. Islandsk fodbold lyder måske ikke lige som noget for min type, men jeg klubben spiller faktisk god teknisk fodbold, siger den 26-årige midtbanespiller.

Jacob Schoop har siden FC Fyn-tiden været i OB siden 2011 og i lange perioder fast mand, da træneren stadig hed Troels Bech. Fætteren til Mads Toppel har været yderst sjældent i aktion, siden Ove Pedersen overtog tøjlerne i oktober sidste år.

Se også: OB: Styrket ud af transfervindue

Kontrakten med den islandske klub løber foreløbig kun til sommer.

- Jacob har i flere tilfælde vist, at han er en dygtig fodboldspiller med en god teknik og et godt overblik. Han har naturligvis haft det svært med at vi nu spiller en mere direkte form for fodbold, og derfor har vi forståelse for hans ønske om at prøve sig af i en anden klub. Jacob har vurderet, at KR er en klub, der passer godt til hans spillestil, og vi ønsker ham derfor al mulig held og lykke, siger OB's sportsdirektør Jesper Hansen.

Skiftet til toppen af den islandske liga er kommet i stand efter grundig overvejelse fra Jacob Schoop.

- Det er en underlig situation, for jeg har ikke ret ofte prøvet at skifte klub. Så det er på den ene side med vemod, at jeg siger farvel til OB, for det gør ondt at sige farvel til de mange mennesker i og omkring klubben, som jeg virkelig kommer til at savne.

Se også: Brækkede skinneben: Turde først se tv-klippet to uger efter

- Samtidig er det selvfølgelig også med stor glæde, at jeg ser frem til at få spilletid og vise mig frem i den islandske liga. Jeg har fået et super godt indtryk af KR Reykjavik, der har givet udtryk for, at de rigtig gerne vil have mig. Jeg ved, at det er en klub, der prioriterer at spille meget med bolden, hvilket er lidt atypisk for islandske hold, men det har selvfølgelig været en vigtig årsag til min beslutning, siger Jacob Schoop.

Den 26-årige fynbo har spillet 64 kampe og scoret tre mål for OB.

1 kommentar
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere