FCV lever - trækker OB med ned i dyndet

Viljestærke FC Vestsjælland holder sig inde i kampen om at undgå nedrykning med fighter-sejr i Odense – OB med i bundslammet igen

Apostolos Vellios fejrer det, der skulle vise sig at blive den afgørende scoring i Odense. (Foto: Lars Poulsen)
Apostolos Vellios fejrer det, der skulle vise sig at blive den afgørende scoring i Odense. (Foto: Lars Poulsen)

ODENSE (Ekstra Bladet): Rasmus Festersen åbnede festen i det 50. minut, og FC Vestsjælland drønede afsted stærkere end apostlenes heste, da Apostolos Vellios ni minutter senere iskoldt udnyttede Festersens perfekte indlæg og bragte FC Vestsjælland på 2-1.

De allerede dømte nedrykkere fra Slagesle lever stadig i Superligaen efter en viljefast indsats i den fynske hovedstad, hvor hjemmeholdet ejede de første 20 minutter – og så stod der stort set FC Vestsjælland på resten.

Se kampens mål i billedvinduet over artiklen.

Det lød jo næsten som en vits, da assistenttræner Tommy Møller Nielsen op til kampen slog fast, at FC Vestsjælland minsandten havde brugt de 17 dages landsholdspause på at træne hårdt og forberede sig minutiøst på det helt afgørende nedrykningsslag.

Ja, hvad ellers?

Men det kunne ses på en grønsvær, der nærmest ligner en green ved siden af traktortræk-arenaen i Brøndby.

Thomas Dalgaard scorede sit første mål i blåt og hvidt allerede efter tre minutter og 46 sekunder, da Martin Spelmann drev bolden frem, spillede veloplagte Rasmus Falk, der køligt ventede og lod Mikkel Desler komme forbi i et overlap – og så lå bolden lige for fødderne af den tidligere viborgensiske liga-topscorer.

Han svigtede ikke, og jubelen blandt de heftigste fans på tribunen lige bag dét mål var selvfølgelig enorm. Men OB magtede trods spil-overtag ikke at øge føringen – Emil Larsen havde en pæn mulighed, da han modtog bolden efter den liggende Thomas Dalgaards knokleri. Men manden, der ligner en skygge af sin skygge, ramte blot målmand Thomas Mikkelsen.

Se også: AaB's trænerjagt slut: Han skal afløse Kent

Ingen var dog i tvivl om, at FC Vestsjælland var ved at bide sig fast i en kamp, hvor Rasmus Falk og Co. nipsede sig lukt ind i stængte døre, mens gæsterne fik masser af plads specielt i højre side til talrige indlæg. Mads Toppel måtte et par gange ud i strakt figur for at sikre sig bolde eller ekspedere dem i himmelflugt.

Så var vestjællænderne helt anderledes direkte også i drevet midt i banen, og Rasmus Festersen var sikkerheden selv, da han blev spillet blank med Mads Toppel fire minutter efter pausen. Apostolos Vellios’ scoring til 2-1 var en lige så logisk føle af manglede fynsk konsekvens i eget opspil, og folkene fra vognmandsbyen kunne såmænd med en vis ret hævde sig snydt for et straffespark forinden, da Lasse Nielsen væltede Henrik Madsen i feltet.

Michael Hansen lever fortsat som cheftræner i FC Vestsjælland, der pludselig ’kun’ har syv point op til OB, hvor gabet med fynsk sejr ville have været på 12 point op til Esbjerg.

Det er stadig muligt! Thomas Dalgaard havde en pæn mulighed for at udligne kort før tid, men fik aldrig kontrol over  bolden – ligesom OB nu igen må bæve for det farlige liv på kanten af stregen.

Se også: OB-profil i krig med fans: Jeg kan ikke lide dem

22 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere