Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Formidable Grytebust narrede Randers FC

Trods en time i undertal holdt OB stand og vandt på et Jönsson-mål

TV: Perle-mål i Odense: Jönsson krøller den op i hjørnet til 1-0. (Video: TV3 Sport)

18. apr 18:15 OB - Randers FC

SuperligaenStadion: EWII Park, Danmark Dommer: Lars Christoffersen
OB
1
0
Slut
Randers FC

ODENSE (Ekstra Bladet): OB kommer til at undvære forårets bedste, Frederik Tingager, i nøglekampen mod AC Horsens om ti dage.

Den tårnhøje forsvarer blev nemlig offer for en yderst diskutabel udvisning, da OB her tirsdag aften slog Randers FC 1-0.

Tingager jagtede Marvin Pourié i en friløber ned mod Sten Michael Grytebusts mål. Og inde i feltet fejede OB-forsvaeren benene væk under tyskeren.

Straffesparket var der ikke nogen tvivl om, men udvisningen var ikke givet. I sommer blev reglerne på området netop ændret for at gøre noget ved de mange udvisninger til især målmænd, når de begik straffespark.

Spillere skal derfor ikke længere udvises, hvis deres forseelser laves i forsøget på at spille bolden.

Det vurderede dommer Lars Christoffersen ikke i den situation, og dermed røg Frederik Tingager tidligt i bad for sin forseelse.

Yderst kontroversielt.

Her får Tingager rødt, men Pourié brænder straffet:

Et lille plaster på såret for OB var det så, at Sten Michael Grytebust fremragende kastede sig mod venstre og fik vippet Marvin Pouriés flade straffespark ud til hjørne.

Og netop Grytebust var i de nervepirrende minutter omkring udvisning en fænomenal sidste skanse for fynboerne.

Få minutter før straffesparket fik han fremragende reddet en hammer af en afslutning fra Marvin Pourié, der var løbet  fri efter Mikkel Desler havde fejlet i et forsøg på at trække kronjydernes angribere offside.

Og lige før pausen var Grytebust tæt på verdensklasse, da han liggende fik afværget en Randers FC-afslutning fra tre meter fra Andreas Bruhn.

OB hjemme Randers. Foto: Lars Poulsen
OB hjemme Randers. Foto: Lars Poulsen

Og det betød, at OB med det yderste af neglene kunne gå i kabinen med den føring, som Rasmus Jönsson bankede op i krogen efter ti minutter efter et angreb blændende iscenesat af Joan Simun Edmundsson.

1-0 føringen var fortjent vurderet på fynboernes indsats frem til udvisningen og efter en seriøs pause-snak med cheftræner Kent Nielsen, så fik hjemmeholdet også tætnet hullerne bagude efter pausen.

I den sammenhæng var det en fornøjelse at se Kenneth Emil Petersen levere sin formentlig bedste kamp I OB-trøjen.

Randers FC-spillerne mosede løs, men kom kun sporadisk frem til halve chancer, og dermed endte OB trods undertal gennem en time med at køre 1-0 sejren hele vejen hjem.

Og dermed rykker fynboerne op af playoff-dyndet og efterlader de to grimme pladser til Esbjerg oig AC Horsens. For vestjyderne er det tilmed endegyldigt afgjort, at det ikke længere kan lade sig gøre at undgå playoff.

Super redning af Grytebust:

Se også: Spillerne stirrer vildt: Her er verdens mest sexede linjedommer

Se også: De taler om Lewandowski og OB: Bayern skal gøre noget helt vildt

Brøndby kan miste 11 spillere efter sæsonen. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Helt hold kan forsvinde fra Brøndby til sommer

Lige nu ligger Manchester City lunt i svinget til mere Champions League-fodbold næste sæson - men Arsenal, Manchester United og Liverpool er også med i kampen om en top-4 placering. Foto: All Over Press Sport og Spil Stor analyse af Premier League: Disse hold når drømmeland – Champions League

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen