Grønt lys for Zohore-transfer

OB-angriberen sælges til KV Kortrijk - og udlejes øjeblikkeligt til Cardiff

Kenneth Zohores overgang til Cardiff kan nu effektueres (Foto: Polfoto/Gregers Tycho)
Kenneth Zohores overgang til Cardiff kan nu effektueres (Foto: Polfoto/Gregers Tycho)

Kenneth Zohores kontroversielle skifte til Cardiff får grønt lys.

The Football League har kigget den problematiske model for klubskiftet igennem, og selv om det umiddelbart strider mod hensigten med Cardiffs transferforbud, så har ligaen ikke mulighed for at stoppe overgangen.

Det betyder, at Kenneth Zohore fra OB formelt set bliver solgt til den belgiske klub KV Kortrijk. Prisen ligger i lejet otte-ti mio. kr. Aftalen med belgierne skulle løbe frem til sommeren 2019.

Men Kortrijk lejer øjeblikkeligt Kenneth Zohore videre til Cardiff - gratis.

Se også: Stor ballade om Zohore-handel

Den knudrede model er taget i brug, fordi Cardiff er ramt af et transferforbud. Waliserne må hverken købe spillere - eller leje dem - hvis det involverer betaling til en anden klub.

Cardiffs klubejer Vincent Tan har imidlertid set en vej uden om det forbud ved at bringe belgiske KV Kortrijk ind i billedet. Vincent Tan ejer også den belgiske klub. Ved at lade Kortrijk betale for overgangen, så kortslutter han transferforbuddet.

- Ud fra de informationer som The Football League har modtaget indtil videre, så der ikke nogen beviser på, at denne transaktion er designet til at omgå klubbens transferforbud. Det er fuldt ud foreneligt med, hvordan klubber, der har samme ejere, normalt opererer, skriver The Football League i en mail til avisen Western Mail.

Kenneth Zohore har i løbet af dagen taget forskud på glæderne ved at lade et foto med en Cardiff-trøje med rygnummer 26 cirkulere til sine venner.

Se også: Tæt på klubskifte: Zohore har fået OB-fri

9 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere