Guldhelt vil væk fra Superligaen

AaBs guldhelt Rasmus Jönsson har længe arbejdet på at komme væk fra OB, men nu vil han hjem til sommer

Med seks mål og fire assists i sin første sæson i Superligaen var svenske Rasmus Jönsson medvirkende til, at AaB i 2014 vandt mesterskabet og i øvrigt også pokalturneringen.

Siden fandt den svenske offensivsspiller ikke helt samme takter og skiftede i 2016 til OB, hvor han i denne sæson står helt uden scoringer.

Nu viser det sig da også, at 28-årige Jönsson har hovedet et helt andet sted og har haft det længe. I vinterens transfervindue arbejdede han hårdt på at komme hjem til Helsingborgs IF et halvt år før kontraktudløb.

- Jeg skal ikke lyve om, at jeg har været ret ivrig for at komme hjem. Jeg var helt klart ivrig for at være med allerede fra starten, men vi har ikke kunnet finde en løsning. Jeg er jo på kontrakt her også, siger Jönsson til Fotbollskanalen.

Rasmus Jönsson med et af sine sjældne mål for OB. Foto: Lars Poulsen
Rasmus Jönsson med et af sine sjældne mål for OB. Foto: Lars Poulsen
 

Den svenske offensivsspiller er klar til et sommerskifte hjem til Helsingborg, og det selvom klubben kun ligger i den næstbedste række.

- Ja, det er klart. Jeg føler fortsat, at Superettan er et par niveauer under det, jeg burde spille i, men samtidig siger hjertet noget andet. At spille HIF op igen er en rejse, jeg gerne vil være med på, siger Jönsson.

Rasmus Jönsson til AaBs guldfest i 2014: Fotos: René Schütze

Rasmus Jönsson ville væk fra Superligaen i vinter, men går nu efter et sommerskifte til Helsingborgs IF til sommer. Foto: René Schütze
Rasmus Jönsson ville væk fra Superligaen i vinter, men går nu efter et sommerskifte til Helsingborgs IF til sommer. Foto: René Schütze

 

Helsingborgs IFs formand Krister Azelius bekræfter, at man forsøgte at hente OB-spilleren helt til sidste dag af vinterens transfervindue.

- Vi enedes om at give det mere tid, så vi kan se, hvad vi kan finde ud af til sommer. Rasmus har sagt til os, at han er meget interesseret, og vi har sagt til ham, at han er vores nummer et, når det gælder den offensive position med sin erfaring og sin kunnen, siger Azelius.

Rasmus Jönsson har samlet spillet 122 Superliga-kampe og lavet 20 mål. Han kom til Danmark fra et mislykket ophold i Wolfsburg, hvor han aldrig overførte de mange mål fra Helsingborgs IF til Bundesligaen.

På landsholdet er det aldrig blevet til det forventede gennembrud. De 41 U-landskampe har blot medført to A-landskampe. Kommer han hjem til Helsingborgs IF til sommer, så bliver han klubbens anden store tilgang. Også landsholdsanfører Andreas Granqvist vender hjem.

Alexandre Lacazette, som Arsenal har skrevet kontrakt med, er et af de 100 talenter på listen. Foto: AP Sport og Spil De var de 100 største talenter: Hvem toppede, hvem floppede og hvem endte i Superligaen?

Guldfest i Aalborg! Kan nordjyderne gentage det? (Foto: René Schütze) Sport og Spil Aab: Sæsonen, der ikke kan overgås

Læs mere om en anden tidligere bomber med fortid i AaB, der nu er solgt til Jesus:
Peter Rasmussen blev i 1995 betragtet som en gud af mange AaB-fans, da angriberen var med til at hjemføre nordjydernes første DM-guld nogensinde. I dag har Peter Rasmussen fundet lykken i Guds ord. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix Sport og Spil Peter bombede Danmark til tops: Jeg blev Jesus-fikseret

1 kommentar
Vis kommentarer