Helenius: Jeg er ikke nogen tøsedreng!

Nicklas Helenius er klar til at tage et nyt skridt i sin karriere, og Odense bliver destinationen, hvor angriberen én gang for alle vil modbevise sine kritikere

Nicklas Helenius vil endeligt modbevise sine kritikere, når han skifter til OB til sommer: Her ses han i sin nuværende klub, Silkeborg. Foto: Claus Bonnerup
Nicklas Helenius vil endeligt modbevise sine kritikere, når han skifter til OB til sommer: Her ses han i sin nuværende klub, Silkeborg. Foto: Claus Bonnerup

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Nicklas Helenius' selvtillid led et alvorligt knæk, da den fremadstormende angriber i 2013 skiftede til Premier League og Aston Villa efter en god periode i AaB.

Opholdet i Birmingham blev fuldstændig ødelagt af en bakterieinfektion, som udviklede sig så alvorligt, at Nicklas Helenius fik en depression og blev ramt af dødsangst.

Den nu 25-årige angriber kom sig heldigvis oven på sin sygdom og mørke periode, men det var ikke uden omkostninger. Helenius har siden Villa-tiden kæmpet for at genoprette sit ry som notorisk målscorer – en titel, han gjorde sig fortjent til, da han på to sæsoner i AaB scorede 30 mål i 65 liga-kampe.

Efter at have søgt lykken i AaB igen med svigtende succes, har Helenius med to lejeophold genfundet målformen. Først i tyske Paderborn, hvor han beviste, han sagtens kunne stå på egne ben i udlandet, og siden i Søhøjlandet, hvor han har spillet en stor rolle i Silkeborgs opblomstring i Superliga-efteråret.

Nu er angriberen klar til at skrive et nyt kapitel i sin karriere, når han fra sommer skifter til nye omgivelser i OB.

- Silkeborg har vist mig tillid, og det har givet mig masser af selvtillid. Men jeg føler, at den udvikling tog fart allerede i Paderborn. Der viste jeg over for mig selv og omverdenen, at jeg kan klare mig på egen hånd. At jeg ikke er en lille tøsedreng, der har brug for mor og far. Jeg var dernede helt alene, mens min familie var i Danmark. Jeg havde fire måneder i Paderborn uden at se min kone og børn andet end to gange. Kan jeg klare det, så kan jeg også klare at komme til Odense, siger Nicklas Helenius, der er træt af, at fodboldeksperter ved flere lejligheder har kaldt ham ’skrøbelig’ og ’tryghedssøgende’.

Negative historier findes over alt
- Det niveau, vi har her i Silkeborg, har gjort mig bedre og stærkere. Det samme i Tyskland, hvor folk havde travlt med at sige, jeg skulle ned og floppe igen og blive syg, fordi jeg ikke var i trygge rammer. Men sådan er jeg ikke. De negative historier findes over alt. Jeg ser på de positive historier. Og jeg har bevist, jeg er langt stærkere end tidligere, siger Nicklas Helenius og fortsætter:

- Da jeg skulle hjem fra Aston Villa skulle jeg også til at være far til tvillinger. Det var i høj grad også min kone, der havde brug for mig i nærheden. Det var ikke, fordi jeg havde hjemve, da jeg var i England. Det var udelukkende min sygdom, der var årsag til, at jeg havde brug for at have folk omkring mig.

Nicklas Helenius sætter Tottenhams Jan Verthongen i Capital One Cuppen i en af de få kampe, danskeren spillede for Aston Villa. Arkivfoto: Laurence Griffiths/Getty Images
Nicklas Helenius sætter Tottenhams Jan Verthongen i Capital One Cuppen i en af de få kampe, danskeren spillede for Aston Villa. Arkivfoto: Laurence Griffiths/Getty Images
 

Når Nicklas Helenius til sommer tiltræder i OB på sin treårige kontrakt, kommer han dog ikke til at stå på helt fremmed, fynsk grund.

Cheftræner Kent Nielsen havde Helenius under sine vinger i knap tre år i AaB, og det har været udslagsgivende for angriberens valg af ny klub.

- Jeg føler, Kent får det allerbedste ud af mig, og han gør mig endnu bedre som fodboldspiller. Derudover ville jeg godt endnu længere væk fra vante omgivelser og på ny grund. Der var også følere fra udlandet, men efter at have tygget på det gennem et stykke tid, følte jeg, at OB var det rigtige for at jeg kan udvikle mig bedst muligt, siger Helenius.

For stærke til at rykke ned
Både Silkeborg og OB skal med al sandsynlighed ud i Superligaens nervepirrende nedrykningsslutspil i foråret, men Helenius frygter ikke, at han skifter til en klub, der efter sommer skal spille 1. division.

- OB er for stærke til at rykke ned. De er ikke stærkere end os i Silkeborg lige nu, men jeg tror ikke, hverken OB eller Silkeborg rykker ned, siger Nicklas Helenius og fortsætter:

-  OB har spillet en lang række rigtig gode kampe i efteråret. Der er bare blevet brændt utrolig mange chancer. Havde AK og Festersen bare haft tilnærmelsesvist den samme træfsikkerhed som tidligere, så havde OB ligget højere i tabellen. Men sådan er det som angriber. Der kommer dårlige perioder. Og når jeg kigger på indholdet i kampene, havde lidt mere skarphed i begge felter gjort en stor forskel. Og det er den skarphed, jeg vil prøve at komme med.

OB sender hollænder retur efter halvandet år

OB henter Nicklas Helenius fra sommer

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.