Hjemvendt OB-spiller: Jeg er blevet en voksen mand

Matti Lund Nielsen nyder at være tilbage i sin gamle klub, OB. Han fokuserer ikke på sin egen rolle på holdet, for det vigtigste er klubbens fremgang, slår han fast

Efter et omtumlet Serie A-ophold vender Matti Lund Nielsen hjem til trygge omgivelser på Fyn. (Foto: AP)
Efter et omtumlet Serie A-ophold vender Matti Lund Nielsen hjem til trygge omgivelser på Fyn. (Foto: AP)

Det vakte begejstring i fankredse, da OB tidligere på måneden skrev kontrakt med klubbens tidligere ungdomsspiller Matti Lund Nielsen.

Den 27-årige midtbanespiller er tilbage i klubben efter nogle år i både FC Nordsjælland og Italien, men indtil videre har parterne kun skrevet en kontrakt på et halvt år.

Oplægget fra OB er, at man vil se Matti Lund Nielsen grundigere an, før en længere kontrakt bliver strikket sammen.

- Vi ville gerne lave en kort aftale med Matti for at se, om vi kan få ham op på det niveau, vi gerne vil. Matti mangler noget kamptræning, og det er det, perioden skal bruges til. Vi kan håbe, at han hurtigere finder sit kampniveau, så han kan komme i betragtning til holdet, men i første omgang er det for, at Kent kan få en periode at kigge ham an i. Indtil videre har vi lavet en aftale frem til jul, og så må tiden vise, hvad der skal ske, siger sportsdirektør Jesper Hansen til tipsbladet.dk.

Se også: Ny OB-spiller klar til debut efter papirarbejde

Hovedpersonen selv fokuserer heller ikke på, hvad der skal ske, når den nuværende aftale udløber.

- Jeg tænker egentlig ikke over det. Jeg har ikke lavet en halvårig kontrakt i OB for at tænke på, hvad der skal ske om et halvt år. Jeg har lavet en halvårig kontrakt i OB for at tænke på, hvad der skal ske i morgen. Det er det eneste, der interesserer mig. Jeg har lært i Italien, at det ikke nytter at koncentrere sig om, hvad der sker om et halvt år, for der kan ske så meget. Det eneste, jeg bruger min energi på, er, hvad der sker nu og her. Vi må se, hvordan verden ser ud til den tid, siger Matti Lund Nielsen.

TV: Det er et OB-hold, der godt kan trænge til hjælp, som Matti Lund Nielsen støder til. Se her højdepunkter fra seneste kamp, hvor fynboerne blev smadret af SønderjyskE.

Han glæder sig i stedet over at være tilbage i den klub, hvor han spillede i mange år som ungdomsspiller, og som gav ham Superliga-debut i en ung alder i hjembyen.

- Det er dejligt at være tilbage. Jeg er glad og super motiveret for at vi sammen kan bidrage til, at vi får nogle gode måneder her. Det er det, jeg holder skarpt fokus på. Jeg nyder at være her, og jeg nyder at spille fodbold. Det har jeg altid gjort, men det er ekstra dejligt at være en del af det her, siger Matti Lund Nielsen, der har udviklet sig meget i løbet af de fem år, der er gået, siden han sidst var i OB.

Tipsbladet besøgte spilleren i Italien for tre år siden, hvor han fortalte om sine mange store oplevelser i Italien, der var med til at udvikle ham som menneske og fodboldspiller. Nu er han tilbage i Danmark - flere år ældre.

Se også: OB skriver kontrakt med arbejdsløs midtbanespiller

 - Jeg er først og fremmest blevet en voksen mand. Det viser sig også inde på fodboldbanen. Jeg har fået hår på brystet og stået på egne ben. Jeg ved, hvad det vil sige at spille fodbold i det store udland på godt og ondt. Jeg har oplevet, hvad det vil sige at vinde og tabe, og jeg har oplevet konkurrencen. Jeg er blevet voksen på mange områder; både på og uden for fodboldbanen, siger midtbanespilleren.

Han fik et indhop i OB's kamp mod Fredericia for en uge siden, men ellers er det længe siden han har spillet en turneringskamp. Han mangler derfor fortsat noget kamptræning, men det går den rette vej.

Se også: Zohore med selvtillid: OB-kontrakt har givet ro

- Det går bedre. Det går fremad dag for dag og uge for uge. Jeg har fået nogle reserveholdskampe i benene. Det begynder at blive bedre og bedre, og jeg føler mig bedre og bedre tilpas. Men jeg skal hele tiden tage flere skridt og flytte mig. Jeg skal presse på og sørge for, at jeg løfter overliggeren. Det gælder ikke kun mig, men os alle sammen som hold. Vi skal hele tiden forsøge at blive bedre, siger Matti Lund Nielsen.

Der resterer ni kampe af efterårets Superliga-sæson, så Matti Lund Nielsen har ikke oceaner af tid til at sætte sit aftryk på OB-holdet, inden en eventuel ny kontrakt skal forhandles. Matti Lund Nielsen tænker dog ikke så meget på sin egen rolle; det vigtigste for ham er klubben og holdet.

Se også: OB scoutede Lewandowski: Kan ikke huske ham

- Det er vigtigt for mig at slå fast, at jeg mest er interesseret i, at vi sammen som hold kommer ind i en stime og vinder nogle kampe. Vi skal fungere som hold, og det er det eneste, der interesserer mig. Hvis ikke holdet fungerer, kommer jeg heller ikke til at spille godt. Jeg tænker, at jeg skal gøre mit til, at vi får det bedst mulige efterår som hold. Jeg tænker ikke så meget over, hvordan mit eget efterår skal forløbe; udover at jeg skal hjælpe holdet, siger den tilbagevendte OB'er

Han har endnu ikke fået comeback i Superligaen, men næste mulighed er på fredag, hvor OB møder FC Nordsjælland - den anden klub, Matti Lund Nielsen har optrådt i Superligaen for.

2 kommentarer
Vis kommentarer