Kæmpe drama - dommer stjæler billedet

AaB-angriberen Tom van Weerts annullerede straffesparksscoring i første halvleg var det, som alle snakkede om i Odense, da AaB vandt i Odense efter en underholdende kamp

Dommer Michael Johansen kom i den grad i fokus. Foto: Claus Fisker.
Dommer Michael Johansen kom i den grad i fokus. Foto: Claus Fisker.

ODENSE (Ekstra Bladet): Det startede med fyrværkeri og storhyldest af Kenneth Emil Petersen, der stopper i OB og selve karrieren til nytår. Det skulle dog hurtigt udvikle sig til et dramatisk opgør med en annulleret straffesparksscoring, en regulær scoring på straffe og stor intensitet. Det blev en fuser for hjemmeholdet, da nordjyderne vandt med 1-2.

Dommer tog fejl:

OB startede dog bedst ud, og specielt Ryan Laursen viste sin farlighed på kanten med sin hurtighed. I det femte minut sendte Laursen et fint indlæg ind i boksen, hvor en dårlig tæmning af Jeppe Tverskov ødelagde en stor målchance.

AaB var til kampen meget ramt af skader og karantæner, og i forsvaret var der blevet skiftet meget ud hos nordjyderne. Udeholdet virkede også lidt nervøse i kampens indledning og stod meget defensivt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nicklas Helenius bragte OB foran med 1-0 efter en hæsblæsende første halvleg. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Nicklas Helenius bragte OB foran med 1-0 efter en hæsblæsende første halvleg. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
 

I det niende minut fik AaB dog tilkæmpet sig et straffespark ud af næsten ingen ting. Tom van Weert sparkede den sikkert i kassen, men noget kontroversielt valgte dommer Michael Johansen at underkende målet og gav frispark til OB - til kæmpe frustration for AaB. AaB-spillerne løb ind i feltet, før der blev sparket.

Den langsomme gengivelse viste også, at Tom van Weert stoppede i sidste skridt, og det er heller ikke tilladt. Sikke et drama.

Det fik kampen til at eksplodere i fart, og begge hold prøvede med mange offensive aktioner uden det store held og med manglende kvalitet.

OB var dog overordnet set bedst i første halvleg, og Nicklas Helenius havde en gigantisk mulighed for at bringe fynboerne i front, men han skød lige midt på AaB-målmand Jacob Rinne inde i det lille felt.

OB fik hul på bylden
Hen imod slutningen af halvlegen tog AaB dog taktstokken.

Skurken fra tidligere i halvlegen Tom van Veert fra AaB trykkede kanonen af fra distancen efter 36 minutter og kun en flot redning af Sten Grytebust forhindrede et føringsmål til gæsterne.

AaB-spydspidsen Lucas Andersen havde en kæmpe chance lige inden pausen, men han brændte på det skammeligste.

I første halvlegs overtid fik OB tilkæmpet sig et straffepark, og det satte gang i kedlerne hos de passionerede OB-fans. Denne gang blev straffesparksscoringen ikke annulleret, da Nicklas Helenius knaldede bolden op i krydset til 1-0.

Kontant spark giver udligning
Efter pausen fik AaB den bedste start, hvor Sten Grytebust efter blot syv minutter af halvegen hev en fantom redning op efter et drøn af AaB-spilleren Oliver Abildgaard fra distancen.

AaB kom også tilbage i kampen, da Kasper Kusk sendte en flad afslutning mod OB-målet, der sneg sig langs stolpen og uden chance for Sten Grytebust.

Efter udligningen pressede begge hold fint på, men intensiteten dalede en smule i forhold til den tempofyldte første halvleg.

Med ti minutter igen scorede AaB sejrsmålet, da Kasper Pedersen skubbede bolden i mål efter et hektisk hjørnespark. Dommeren var igen i fokus ved dette mål, da Michael Johansen først underkendte målet og derefter godtog AaB-scoringen.

AaB-legenden Thomas Augustinussen fik dermed en sejr i sin sidste kamp i Superligaen som assistent.

Se også: Superliga-stjerne har fremtiden på plads i FCK: - Har nogle unikke evner

Se også: AaB har træneren på plads

Se også: Superligaprofilen tog fusen på alle: Nu bliver han tv-stjerne

1 af 9 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
2 af 9 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
3 af 9 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
4 af 9 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
5 af 9 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
6 af 9 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
7 af 9 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
8 af 9 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
9 af 9 Dommer Michael Johansen kom i den grad i fokus. Foto: Claus Fisker.
115 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere