Kløve-show bag OB-sejr

Den tidligere SønderjyskE-spiller viste vejen til top 6

ODENSE (Ekstra Bladet): Troels Kløve tryllede. Ikke mindst derfor styrkede OB sine muligheder for at få opfyldt ambitionen om at komme med i top 6-spillet.

I den sibiriske kulde på en svær bane for øjnene af et rekordlavt publikum på1673 vandt fynboerne 3-1 over Lyngby.

Og det skete på baggrund af en ganske glimrende 1. halvleg, hvor Kløve lagde op til fest ved at score sit første Superliga-mål i OB-trøjen.

Det gav 1-0-føring efter 24 minutter – og den tidligere SønderjyskE-spiller havde også sin store andel i scoring nummer to. Her tryllede han sig fri på baglinien og lagde bolden ind i fødderne på topscorer Anders K. Jacobsen, som blot skulle skubbe den over stregen.

På det tidspunkt lignede det en ren formsag at køre en sikker sejr hjem, men helt uforståeligt inviterede fynboerne gæsterne ind i kampen, da 1. halvleg var på vej ind i ovetiden. Her fik Lyngby-anfører Thomas Sørensen foræret en gratis chance efter et frispark, og han slog resolut til med et fladt skud og reducering til 2-1.

OB hentede tre point mod Lyngby. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
OB hentede tre point mod Lyngby. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

OB måtte stille op uden anfører Kenneth Emil Petersen, der ikke blev sin skade kvit. Det betød, at Joao Pereira dannede makkerpar med Jeppe Tverskov i midterforsvaret,

Træner Kent Nielsen blev kort før første dommerfløjt tvunget til at ændre på sin midtbane, fordi Jens Jakob Thomasen blev skadet under opvarmningen.

Det gav startplads til André Rømer, men denne forstyrrelse forhindrede altså ikke hjemmeholdet i at være totalt dominerende i 1. halvleg.

Lyngby var fornærmende ringe og skabte intet, der bare mindede om organiseret. Thomas Sørensens scoring var første skud på målet overhovedet.

OB kunne inden da have lukket kampen fuldstændigt. Udover de to scoringer kom fynboerne i hvert fald frem til flere gode chancer. Den største af de muligheder tilfaldt Rasmus Festersen, der blev spillet fri i venstre side af feltet, men han måtte se sit skud reddet af Oskar Snorre i Lyngby-målet med en fodparade.

Lyngby sagde tak for den gave, det var at blive lukket ind i kampen ved at vise meget mere vilje til at skabe noget efter pausen.

Michael Lumb og Lyngby fik ikke point med hjem. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Michael Lumb og Lyngby fik ikke point med hjem. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Det styrkede helt klart gæsterne, at rutinerede Martin Ørnskov kom i aktion fra 2. halvlegs start, ligesom topscorer Mayron George lidt senere kom i aktion som makker med Jeppe Kjær i front. George fik et kvarter før tid en stor chance for at udligne, men sendte i fri position sit skud forbi målet.

Forinden havde OB dog også skabt et par muligheder – blandt andet blev Rasmus Festersen spillet fri, men igen manglede han træfsikkerhed og sparkede forbi målet. Til gengæld spillede tingene med ham, da han fem minutter før tid fik rettet et frispark af, så bolden havnede i nettet til slutfacit.

Premier League Van Gaal tordner mod United: Her er fodbold ikke det vigtigste

Uffe Bech, der her ses i Hannover-trøjen, siger, han forsvarede sig, da han havnede i klammeri på tribunen sidste år i august mod Schalke-fans. Foto: Allover. Tysk fodbold Eks-landsholdsspiller: 'Han tog kvælertag på mig'

1 kommentar
Vis kommentarer