Klubløs dansk mester jagter nyt job

Matti Lund Nielsen kunne ikke komme på hold i OB i sin tid. Så vandt han to pokaltitler og et mesterskab, røg til Italien – og nu har OB ikke råd til at købe ham

Matti Lund Nielsen spejder efter spilletid, mens han gæste-træner i OB. Her er han fanget i aktion for Pescara i en kamp mod Milan. (Foto: AP)
Matti Lund Nielsen spejder efter spilletid, mens han gæste-træner i OB. Her er han fanget i aktion for Pescara i en kamp mod Milan. (Foto: AP)

Fodboldens verden er forunderlig. Bare spørg Matti Lund Nielsen!

OB’eren stred i to sæsoner for spilletid i Ådalen, men fik blot ni kampe på blokken, rykkede til Lyngby og siden FC Nordsjælland, hvor den 27-årige odenseaner blev en kæmpe succes – og på sin vis involveret i to pokaltitler og med lod i et dansk mesterskab.

- Jeg har da en guldmedalje liggende et eller andet sted, siger Matti Lund Nielsen, der efter små fire sæsoner i Italien nu huserer som klubløs gæstearbejder ’hjemme’ i OB efter at have forhandlet sig ud af kontrakten med Delfino Pescara.

Det ligger unægteligt i kortene, at OB kunne finde plads til Matti Lund Nielsen i truppen – men lige nu døjer med at finde pladsen i økonomien…

Se også: Matti Lund Nielsen fritstillet i Italien

- Status er den, at jeg er åben for det meste. Jeg har ikke noget job, så jeg går og søger efter ét, og det er jo en relativt simpel problemstilling. Jeg har fået lov til at holde mig i gang i OB, og det er jo noget sjovere end at trampe rundt på nogle stier. OB har taget godt imod mig, og det er jo fantastisk, siger Matti Lund Nielsen.

Han tilføjer:

- Du må love mig at skrive, at det er et super spændende projekt, de har gang i – med dygtige trænere og gode spillere.

Det kan jeg ikke love! Men projektet er måske så godt, at du kunne tænke dig at blive en del af det?

- Jegæh… Vil sige det sådan, at jeg ikke er kommet hjem for at forstyrre det, de har gang i, så det vil jeg faktisk ikke kommentere overhovedet. De har budt mig indenfor, og jeg er ikke den gæst, der smadrer bordplanen! Jeg er lige præcis taknemmelig for gæstfriheden, så mindst mulig opmærksomhed omkring mig, og det er min kommentar til det, siger Matti Lund Nielsen og spørger:

- Blev den kommentar egentlig ikke rigeligt lang?

Se også: Matti Lund er fortid i FCN

Jo! Men nu er du jo klubløs og trænger til at snakke…

- Ja. Jeg var kommet i klemme. Jeg havde et år tilbage af min kontrakt i Pescara, der var ét mål fra at rykke op i Serie A. Der er to ting i det: De ville gerne fortsætte med det hold, der var tæt på at rykke op, og efter som jeg var udlejet til Perugia, så var jeg ikke en del af den stamme, siger Matti Lund Nielsen.

De ind imellem forunderlige eje- og lejeforhold i Italien betød faktisk, at han med Perugia mødte netop Pescara i playoff-semifinalen.

- Det er jo lidt sjovt. Det syntes jeg så ikke lige, det var på det tidspunkt. Den anden ting er, at der er indført en ny regel med, at man kun må have 18 spillere over 18 år i truppen. I og med, jeg var røget uden for de 18, var jeg ikke med på listen over spillere, der måtte spille kampe.

- Så i stedet for at sidde et år og hæve en god løn, tænkte jeg, at jeg sgu hellere vil ud at spille fodbold. Jeg er lige fyldt 27 og har de bedste år foran mig, og det giver ingen mening at lave ingenting.  Jeg gider ikke spilde et år, og jeg har selvfølgelig fået en kompensation.

Hvordan har du haft det i Italien?

- Det er gået super! Jeg kom derned og rykkede op med Pescara, spillede 20 kampe i serie A – en fantastisk oplevelse. Vi fik jo 20 point i de 20 kampe, jeg spillede, slog Fiorentina på udebane, Palermo og Parma på hjemmebane, Catania, Genova… Det var gode seks måneder, husker Matti Lund Nielsen.

Se også: Jeg er ikke for Kent til det her sted

- Så blev jeg lejet ud til Hellas Verona, rykkede op med dem og røg tilbage til Pescara med spillere som Luca Toni osv. Så spillede jeg et år i serie B for Pescara, et år i Perugia, der desværre ikke rykkede op. Det havde ellers set godt ud med tre ud af fire oprykninger… Nu står jeg her.

Er du klar til Superligaen igen?

- Jamen, jo… Altså, det’ jo et hypotetisk spørgsmål – så kan jeg vel også kun komme med et hypotetisk svar? Jeg udelukker ingenting og er åben for det meste!

Men man kan jo godt have en plan A og en plan B?

- Jo, og det har jeg også, men derfor behøver jeg jo ikke fortælle om dem trin for trin. Men selvfølgelig er Superligaen også et tema, at vende hjem, det er der ingen tvivl om. Det ville da være en interessant udfordring, ja.

Det kunne jo godt være, du ville stikke sugerøret i flere oplevelser uden for det, du kender?

- Jo, selvfølgelig. Det er da også en del af mine overvejelser, men der er jo også andre ting, der spiller ind. Jeg har jo en kone… Hun har jo også noget at skulle have sagt, så principielt skulle du jo egentlig interviewe hende.

Det bliver så mit næste move i denne sag.

- Ja, vi sender den videre til hende og ser, hvad der sker.

5 kommentarer
Vis kommentarer