Lønkrig brudt ud: FC Midtjylland vil forgylde OB-stjerne

FC Midtjylland kaster sig nu seriøst ind i kampen for at lande Rasmus Falk. Det kan ende med en guldrandet aftale, hvor der snakkes om 30 mio. kr for fem år

I december blev det i Ekstra Bladets studie diskuteret, om Rasmus Falk er på vej til en anden klub end OB

Hvis der er nogle kåde Brøndby-fans, der her i vinterpausen har fået trykt navnet 'Falk' på spillertrøjen, så har de gjort det en tand for tidligt.

For de blå-gule får nu alvorlig konkurrence i kampen for at sikre sig ombejlede Rasmus Falk fra OB.

FC Midtjylland kaster sig nu seriøst ind i kampen for at lande Falk, der havde et forrygende 2015.

- Vi har naturligvis lagt mærke til, at Rasmus Falk har kontraktudløb til sommer. Når en så dygtig spiller står i den situation, vækker det vores interesse, siger FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Så naturligvis overvejer vi, om han kunne være en spiller for os, siger han.

Se også: OB vil ikke strække sig længere for Rasmus Falk

Hvor langt de overvejelser har taget FC Midtjylland, ønsker han ikke at løfte sløret for, men alt peger mod, at ulvene allerede nu er i dialog omkring lønønsker. Formelt set kunne ulvene godt åbne forhandlinger med Rasmus Falk, da han er i gang med det sidste halve år i OB.

Men blandt danske Superliga-klubber er der en aftale om, at der skal gives grønt lys til den slags selv i de sidste seks måneder. Derfor er det mest korrekt at beskrive mesterholdets interesse som sonderinger.

Med interesse for Rasmus Falk fra to af landets førende klubber, så er der lagt op til et kapløb, hvor løn bliver et helt centralt spørgsmål. Og her har FC Midtjylland takket være Matthew Benhams ejerskab noget større fleksibilitet end Brøndby.

Det betyder, at det ikke er urealistisk, at såfremt Rasmus Falk fortsætter i Superligaen, så bliver det på en guldrandet aftale til, hvor der snakkes om 30 mio. kr for fem år. Det beløb omfatter engangsbeløb som signon og signoff fee.

Se også: Transfervinduet åbner: Tre danske profiler kan tvinges væk

FC Midtjylland ser Rasmus Falk som den ideelle afløser for Pione Sisto. Og i den henseende betyder det mindre, om fløjkometen bliver solgt nu eller til sommer. Bliver der et overlap på et halvt år, hvor både Falk og Sisto er i ulveland, så giver det blot klubben en kærkommen fordel i kampen om guldet.

I Brøndby satses der fortsat på, at relationerne mellem Rasmus Falk og sportsdirektør Troels Bech er så stærke, at det giver de blå-gule et forspring i kampen om det offensive stortalent.

- Jeg er naturligvis bekendt med Rasmus Falks kvaliteter, men vi kommenterer ikke spillere, der tilhører andre klubber, siger Troels Bech.

- Vi oplever stor interesse for Rasmus Falk både fra indland og udland. Lige nu holder vi alle muligheder åbne. Det bliver ikke lønnen, der afgør, hvor Rasmus Falk skriver under, men hvilken klub der tilbyder den bedste samlede pakke, konstaterer spillerens agent Mads Bach Lund.

Det er aktioner som denne, der har gjort Falk til en eftertragtet herre:

91 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere