Mål-amok: OB fik hævn

OB fik revanche for nederlag i grundspillet, da Randers-forsvaret holdt åbent hus i begyndelsen af 2. halvleg

ODENSE (Ekstra Bladet): En eksplosiv start på 2. halvleg banede vejen for en sikker OB-sejr over nedryknings-aspiranterne fra Randers. 3-0 blev slutfacit, men at det skulle ende sådan var der ikke meget, der tydede på efter de første 40 minutter.

Her var der nemlig tale om ren tomgangsfodbold. Fejlaflevering efter fejlaflevering og nul kreativitet spillemæssigt var menuen, der i denne middagsstund blev serveret af spillerne på begge hold for de kun 2748 tilskuere på tribunerne.

Men bedst som man var begyndt at forberede sig på en pause og yderligere 45 minutter, hvor der skulle langgabes, kom der liv i kludene med både store chancer og scoringer.

Det startede med en dumhed af Sten Michael Grytebust, der kiksede et udspil fra sit eget felt – og det banede vejen for en stor hovedstødschance til Bashkim Kadrii.

Han headede dog over et næsten tomt mål. Og det blev ikke sidste gang, at den tit træfsikre angriber kiksede på denne søndag.

Men først var det minuttet efter i den anden ende af banen, der skete ting og sager.

OB-topscorer Anders K. Jacobsen fik serveret en giga-chance, men fra fem meters afstand hamrede han bolden på stolpen.

doc6zq0ruonoec15bnr16em.jpg
Kort før pausefløjtet kom første scoring dog. Nicklas Helenius omsatte sikkert det straffespark i nettet, som korrekt blev dømt, da Kevin Conboy væltede Casper Nielsen.

Derefter fulgte altså en start på 2. halvleg, der blev mere end hæsblæsende.

Først missede uheldige Kadrii en stor mulighed for at udligne til 1-1.

Til gengæld var der ingen slinger valsen for Anders K. Jacobsen, da han kun godt et halvt minut efter fik en ny chance. Denne gang på en omstilling.

I fri position fra en lidt spids vinkel kanonerede han iskoldt bolden forbi Hannes Halldorsson i gæsternes mål.

Og mindre end et minut efter holdt Randers-forsvaret igen åbent hus – og det udnyttede Mathias Greve til at øge til 3-0, da han blev spillet fri af Nicklas Helenius.

doc6zq0t9bgl9gyaonldf6.jpg
Begge hold vidste på forhånd, hvad der skulle spilles efter i den resterende del af sæsonen. Med et forspring på 12 point og et plus på 24 i målscoren, var det kun i teorien, at OB kunne overhales af gæsterne i kampen om at undgå nedryknings-play-off.

Det venter altså nu forude for Randers, der i den kommende skal have repareret på risikoen for at lave forsvarsfadæser, som dem, der førte til OBs scoringer.

Fynboerne kan til gengæld jagte europæisk, men skal den drøm opfyldes, skal der mere til, end der blev vist mod Randers.

Lasse Vibe åbner kinesisk målkonto

Brøndby og FCK-fan mødes: Derfor hader vi hinanden

Liverpool i ekstase: Her er sandheden om deres største triumfer