Mærkværdig afbrydelse og store målmandsdrop stjal showet

Casper Nielsen sænkede sine gamle venner i overtiden, da Jeppe Højbjerg begik kæmpe fejl

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg OB

ODENSE (Ekstra Bladet): John Lammers sagde det i god tid inden den kvarte midnatslusker i Odense: Dødbolde kan blive afgørende!

Nu er det selvfølgelig heller ikke verdens mest usandsynlige spådom, der kaster rekordodds af sig hos betting-bureauerne – men Esbjergs hollandske træner fik unægteligt ret.

Hvis han så også havde været i stand til at forudse, at lyset ville forsvinde i næsten ni minutter på det stadion, der ironisk nok hedder Nature Energy Park, jamen så ville han vel næsten have kunnet påberåbe sig profet-status.

Nu gik det til gengæld også sådan, at det blev en kæmpe fumle-fejl af Esbjerg-målmanden Jeppe Højbjerg, der afgjorde en kamp, der i 92 minutter lignede 1-1. Casper Nielsen fik fra en vanvittig vinkel sendt et skud mod mål, og minsandten om det ikke lykkedes Jeppe Højbjerg at lade bolden passere ind i kassen – kuglen gik simpelt hen mellem benene på keeperen.

Dermed blev vestjyderne sænket af to gamle klubkammerater: Marco Lund og Casper Nielsen!

Artiklen fortsætter under billedet.

Jeppe Højbjerg havde en rigtig skidt dag på kontoret og kostede begge mål. Foto: Ritzau Scanpix
Jeppe Højbjerg havde en rigtig skidt dag på kontoret og kostede begge mål. Foto: Ritzau Scanpix
 

Fodboldkampe afgøres ofte på standarder med tilhørende fejl.

Store, bomstærke Rodolph Austin udnyttede først et velservet hjørnespark fra Jesper Lauridsen med den kælne venstrepote og headede fuldstændig ubesværet vestjyderne i front allerede i det syvende minut. OB’s Ramon Leeuwin levede afgjort ikke op til rollen som flyvende hollænder i den situation.

Så gik lyset fuldstændig ud i store dele af Odense efter et kvarter, men hjemmeholdet bevarede overtaget i spil – ufarligt ganske vist – da der igen kom blus på lamperne i Bolbro.

Artiklen fortsætter under billedet.

Gode råd var dyre, da strømmen gik i Odense. Foto: Ritzau Scanpix
Gode råd var dyre, da strømmen gik i Odense. Foto: Ritzau Scanpix
 

Marco Lund med Esbjerg-fortiden gik først i gulvet efter en albue fra Adrian Petre, måtte haste ud, smide blodig undertrøje og bluse, haste-sys i kinden – og kort efter kunne stopperen så juble, så det må have revet i syningerne.

Ny dødbold. Ny scoring. Bashkim Kadriis perfekt sparkede hjørnespark ramte Marco Lund lige i panden. Flagrende Jeppe Højbjerg så bestemt ikke godt ud i den sekvens. Men 1-1 efter to næsten identiske dødbolde i hver sin ende.

Marco Lund måtte dog rystende på hovedet opgive at spille videre. Stopperen signalerede, at han var mere end dizzy og forlod grønsværen ni minutter efter pausen og blev erstattet af Alexander Ludwig, som han på det seneste har stjålet spilletiden fra. Grum skæbne.

Lyset hold! Men det føltes som om, de offensive aktioner fra begge sider blev sendt på stand-by i stillingskrigen, men Esbjerg-målmanden fik dog lejlighed til at brillere med en dobbeltredning, da han først fik raget bolden væk fra Bashkim Kadriis pande – og dernæst blokerede Troels Kløves flæk i det efterfølgende pinball-spil.

Men til aller, allersidst gik det helt galt for den vestjyske keeper.

OB kunne juble over to scoringer, hvor de fik god hjælp fra Esbjergs målmand. Foto: Ritzau Scanpix
OB kunne juble over to scoringer, hvor de fik god hjælp fra Esbjergs målmand. Foto: Ritzau Scanpix
 

Truede med tæsk i F1-kulissen: - Han ville slå mig

Sur Ståle om sin egen spiller: - Det var hjernedødt

Kæmpe oprejsning til Bendtner: Rosenborg er mestre

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind