Michael Hemmingsen ny sportschef i OB

Michael Hemmingsen afløser Jesper Hansen som sportschef i Odense

Hemmingsen har spillet mere end 300 Superligakampe for OB. Video: Kristian Hansen

Det bliver lidt af et klubikon, der skal overtage rollen som sportschef i Superligaklubben OB.

Det bliver nemlig den mangeårige forsvarsspiller og anfører Michael Hemmingsen, der overtager stafetten fra Jesper Hansen i den største klub på Fyn.

Det meddeler OB selv på deres hjemmeside.

- I et interessant felt af spændende kandidater var Michael Hemmingsen vores førstevalg. Ud over at kende klubben, kulturen og omgivelserne fra sine mange år i Ådalen har han både som spiller og træner vist stor fodboldfaglighed og stærke lederegenskaber. Desuden kender han branchen og har et rigtigt godt netværk, siger Niels Thorborg, bestyrelsesformand i Odense Sport & Event.

Hemmingsen er ikke overraskende også godt tilfreds med sin nye tjans i den fynske klub.

- Jeg er fantastisk glad for den udfordring, jeg har fået i OB. Det er en drøm, for OB er min klub, og jeg glæder mig virkelig over at være tilbage i klubben, som i min optik har et top 6-mandskab, siger Michael Hemmingsen og fortsætter:

- Jeg har fulgt tæt med i udviklingen i OB igennem de 10 år, hvor jeg har været væk fra klubben, og set udefra har OB udviklet sig i en spændende retning. Talentmassen, der er skabt på akademiet, er bedre end nogensinde, og med bygningen af nyt superligahus i Ådalen kommer faciliteterne også helt i top. Samtidig har jeg fået lov til at kigge ind i det arbejde, der allerede er lavet i forhold til det kommende transfervindue, og det ser særdeles spændende ud.

Hemmingsen har en lang karriere bag sig i OBs stribede dragt. Arkivfoto: Lars Skaaning
Hemmingsen har en lang karriere bag sig i OBs stribede dragt. Arkivfoto: Lars Skaaning
 

Hemmingsen har spillet mere end 300 Superligakampe for OB. Nu vender han tilbage i en ny rolle i klubben.

Den tidligere forsvarskæmpe tiltræder lige efter årsskiftet og vil således være med på sidelinjen, når manden han skal afløse - Jesper Hansen - gør vinterens transfervindue færdigt.

Michael Hemmingsen har senest stået i spidsen for Næstved i 1. Division, hvorfra han dog blev fyret i juni.

Parterne er dog ikke enige om udfaldet af den sag. Klubben mener, at Hemmingsens kontrakt blot var løbet ud, mens Hemmingsen selv fastholder, at han havde skrevet under på en toårig forlængelse og derfor blev fyret af klubben i juni.

De mødes nu i voldgiftsretten.

Men i sportslig forstand ser Hemmingsens fremtid lys ud. Nu har den tidligere OB-anfører atter sikret sig et job i fodboldens verden.

AaB og OB præsterede en af sæsonens kedeligste kampe i Superligaen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix OB Makværk i Odense

Foto: Shutterstock OB Lavede abe-lyde under fodboldkamp: Vi kan ikke finde dem

104 kommentarer
Vis kommentarer