Ny OB-træner: Jeg kommer ikke og smider tryllestøv, men...

Jakob Michelsen vil have begejstringen for fodbold tilbage i Odense

OB ansætter Jakob Michelsen som ny cheftræner

5000 tilskuere er forsvundet på ti år i Odense...

I 2008 lavede fynboerne et attentat på guldet med Eric Djemba.Djemba, Peter Utaka, Djiby Fall, Thomas Helveg og Christian Bolaños i truppen.

Tilskuerne strømmede til og euforien boblede.

Tiderne er i dén grad skiftet.

Sten Michael Grytebust kandiderer godt nok til titlen som Superligaens bedste keeper. Men det er ikke nok til at trække tilskuere i stadion.

Fire kampe denne sæson dykkede fremmødet under 3000 tilskuere, hvilket ganske enkelt er alarmerende lavt uanset hvor koldt det så var først på året. Så få tilskuere til Superliga-fodbold i Odense er ikke set lavere på de kanter i dette årtusinde.

Der tager klubbens nyudnævnte cheftræner fat.

- Vi skal have glæden og begejstring på Fyn igen, konstaterer Jakob Michelsen som det første, da Ekstra Bladet beder ham om at formulere, hvad der kan forventes af hans regime i klubben.

- Syv år i træk er OB sluttet uden for top seks. Det vil jeg gøre alt for at ændre, selv om det bliver en udfordring, når halvdelen af pladserne virker afsat på forhånd, siger han.

Jakob Michelsen overtager trænersædet i Ådalen efter Kent Nielsen, der blev fyret efter tre sæsoner på det jævne.

Ansættelsen af den hurtigt talende Michelsen signalerer et skifte i OB. Hvor Kent Nielsen gennem sin tid lykkedes at skabe et OB-hold med masser af boldbesiddelse, så fik klubbens nye træner sit gennembrud i Sønderjyske med et udpræget kontra-hold, som han hjalp til sølv med en sejr i Brøndby for nøjagtig to år siden - 29. maj 2016.

Jakob Michelsen er imidlertid ikke religiøs hvad spillestil angår, og i tiden som Hammarby-chef der vekslede Michelsen med holdets udtryk.

Noget tilsvarende kan ventes i OB.

- Jeg vil gerne spille mere direkte, med mere power og mere aggressivt, men jeg kommer naturligvis til at tage udgangspunkt i det, som holdet kan nu, og så må vi udvikle holdet hen ad vejen.

- Men jeg er eksponent for en aggressiv spillestil, og det føler jeg også er det, der skal til for at skabe den begejstring, så vi kan få folk til at strømme til fodbold i Odense igen, siger Jakob Michelsen.

- Jeg har jo med egne øjne oplevet, hvad det betyder at være i den klub i Norden, der samler flest tilskuere.

- Da jeg var i Sønderjyske var jeg med til at skabe et hold, der gik fra at spille for omkring 3500 tilskuere til at samle 6000 i gennemsnit.

- Begejstringen skal tilbage, og det er noget som vi skal skabe sammen, siger Jakob Michelsen som dog beder om en anelse tålmodighed.

- Jeg kommer jo ikke og smider tryllestøv over Ådalen. Det kommer ikke til at ske fra den ene dag til den anden... men det kommer til at ske, lover han.

Jakob Michelsen på tribunen i sin tid som Hammarby-træner. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån OB OB afslører: Her er vores nye cheftræner

OB Har holdt afgørende møde: Han er topkandidat til OB-jobbet

Fodbold Næste sæson kan blive giftig: Skæbnedag for Superligaen

OB Sådan blev Kent Nielsen fyret: 'Jeg anede intet'

21 kommentarer
Vis kommentarer