OB-boss klar til at handle: Vi skal tilbage til toppen

OB er i gang med et langt, sejt træk på vejen tilbage til toppen af dansk fodbold - sportsdirektør Jesper Hansen er klar til at handle denne sommer

Her har I mig! Kent Nielsen kan regne med en forstærket trup, inden transfervinduet smækker. (Foto: Ole Frederiksen)
Her har I mig! Kent Nielsen kan regne med en forstærket trup, inden transfervinduet smækker. (Foto: Ole Frederiksen)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg OB

Der er lagt op til en ny start i OB, hvor Kent Nielsen onsdag havde første træningsdag som ny cheftræner i klubben.

Nielsen tiltræder efter en sæson, hvor OB for fjerde år i træk kæmpede mod nedrykning, men nu skal der andre boller på suppen. Fynboerne er således ved at være igennem en økonomisk tilpasning, der har kostet sportsligt, men sportsdirektør Jesper Hansen ser nu fremad med optimisme.

- Vi har været igennem en hård periode i OB. Vi havde et fint forløb med Ove, og det præger også Ove. Det er dejligt at have spillerne tilbage nu, for vi er nået langt vi vores tilpasning. Nu starter vi med et nyt trænerteam, og vi vil gerne supplere truppen, så vi kan komme tilbage til toppen af dansk fodbold, siger Jesper Hansen til tipsbladet.dk.

OB henter forstærkning i Kasakhstan

OB er klar til at handle denne sommer, og der er flere nye navne på vej udover Oliver Lund og Michael Falkesgaard, der allerede er på plads.

- Vi er ikke færdige, men jeg kan ikke sige noget om antal spillere eller hvor på banen. Det er sikkert, at vi skal have en målmand, men hvad der ellers skal ske, holder vi for os selv, siger Jesper Hansen.

Et tema i OB er øget brug af unge spillere. Den aktuelle trup indeholder 15 spillere under 25 år, og Jesper Hansen er opmærksom på, at de unge talenter fylder meget i den fynske klub.

- Gennemsnitsalderen lige nu er lidt over 23 år, og jeg ved godt, at der kan komme udsving, når man spiller med mange unge spillere. Det handler også om målsætninger. Vi vil gerne spille med unge, og så ved vi, at der kan komme udfald. Men mange af vores unge spillere, har også spillet mange kampe. Rasmus Falk, Emil Larsen og flere har været med i mange år, siger Jesper Hansen, der også tænker på transfervinduet i denne sammenhæng.

Zohore glad for ro efter stress-periode

- Når vi kigger på nye spillere, kigger vi selvfølgelig på den type, vi gerne vil have, og vi har også nogle økonomiske overvejelser. Men det er et parameter, som vi også kigger på, når vi ser på spillere, siger han.

Efter flere år med uro på flere fronter i OB, ønsker Jesper Hansen nu at skabe stabilitet og kontinuitet i klubben.

- Det er det, vi skal forsøge på. I den tid jeg har været her, er der kommet mange spillere og ud. Det har været vores muligheder på grund af de økonomiske planer, vi har haft. OB har været præget af forskellige sportschefer og trænere, men nu har vi Kent på en fire-årig aftale. Jeg kunne ikke drømme om at hente spillere uden cheftræneren nikker til det, så det er godt, at vi nu har en træner, der har dedikeret sig til at være her i de næste fire år. Vi skal skabe noget kontinuitet med nogle spillere, som Kent rigtig gerne vil have til klubben, siger Hansen.

OB har endnu ikke meldt en målsætning for den kommende sæson ud, men det ligger fast, at fynboerne gerne vil tilbage til toppen af dansk fodbold. Det er dog ikke sikkert, hvornår OB er tilbage i toppen.

Udskældte Emil: Jeg har niveau til landsholdet

- Det må tiden vise. Vi er klar over, at vi er i gang med et langt, sejt træk. Det slider på alt og alle, når man ligger i et nedrykningsspil. Vi gør alt, hvad vi kan for at komme væk fra bunden. Der er en ny træner nu, og han får nogle nye spillere, og vi ved, at det kan betyde, at der kan gå noget tid, før brikkerne falder ned i hullerne. Men vi vil gerne overraske, og vi vil gerne op i toppen før planlagt, men vi er klar over, at tingene tager længere tid end vi gerne selv ønsker det, siger Jesper Hansen.

I sidste sæson var OB’s målsætning at blive nummer syv i Superligaen. Klubben endte på en niendeplads.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+