OB har mistet halvdelen af tilskuerne: 'Bør få alle til at reagere'

Over de seneste 10 år har OB mistet knap halvdelen af sine tilskuere til hjemmekampene. Klubben er opmærksom på problemet og gør en stor indsats for at vende skuden

Nicklas Helenius og Carlos Zeca i hovedstødsduel. I baggrunden ses de tomme sæder. Foto: Jens Dresling
Nicklas Helenius og Carlos Zeca i hovedstødsduel. I baggrunden ses de tomme sæder. Foto: Jens Dresling

Det kniber med at få fynboerne til at gå til fodbold.

Siden sæsonen 2008/2009 har OB mistet 49 procent af tilskuerne til klubbens hjemmekampe.

Det skriver TV2 Fyn på baggrund af tal fra superstats.dk. Med til historien hører, at næsten alle Superliga-klubber har oplevet tilbagegang i løbet af de seneste 10 år, men ingen så markant som OB.

I 08/09-sæsonen havde OB et snit på 10.218 tilskuere i egen hule - i den netop overståede sæson var snittet nede på 5.222.

- Det er en udvikling, som bør få en hver fodboldklub til at reagere. Derfor har vi været inde og kigge på, hvad vi kan gøre, og hvordan vi kan bygge noget mere op om OB, så det ikke kun afhænger af, om vi vinder eller taber om søndagen, siger Jack Jørgensen, der er kommerciel chef i OB, til TV2 Fyn.

OB har indført en række tiltag frem mod den kommende sæson, som skal lokke flere fynboer på stadion. Klubben har blandt andet hyret ny stadionspeaker og etableret en ny fanzone.

Dalende tilskuertal er som nævnt ikke kun et problem i OB, men hos langt de fleste Superliga-klubber. FC Midtjylland og SønderjyskE er de eneste, der kan prale af fremgang - sidstnævnte er sågar gået frem med hele 34 procent.

Nicolai Jørgensen græmmer sig, da han har brændt sit straffespark mod Kroatien. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Serie A-klub viser interesse for Nicolai Jørgensen
Svenske fans tiltrak sig opmærksomhed på tribunen under VM i Rusland. Foto: Michael Dalder/Ritzau Scanpix VM 2018 FIFA skrider til handling: For mange smukke kvinder ved VM

14 kommentarer
Vis kommentarer