OB-milliardæren: Kent var et ønskescenarie

Bestyrelsesformand og storaktionær i OB Niels Thorborg har i et mere end årti været en drivkraft i den fynske Superliga-klub

Niels Thorborg (Foto: Polfoto)
Niels Thorborg (Foto: Polfoto)

Fodbold er Niels Thorborgs store passion, og sammen med de to næstformænd Thomas Christensen og Erik Laumand sidder OB-ejeren i klubbens sportsudvalg, der blandt andet beskæftiger sig med køb og salg af spillere.

Niels Thorborg har også spillet en rolle i ansættelsen af Kent Nielsen som cheftræner fra sommer, og OB-ejeren er glad for aftalen med Kent Nielsen, der passer til Niels Thorborgs billede af OB i de kommende år.

- Tilknytningen af Kent Nielsen var et ønskescenarie for os, for vi ved, at vi skal arbejde tålmodigt men effektivt, hvis vi skal skabe den kontinuerlige udvikling, mens vi fortsat giver os tid til at udvikle alle de dele af klubben og klubkulturen, som vi er i gang med - men langt fra færdige med, siger Niels Thorborg til Tipsbladet.

Kent Nielsen har fået fire års kontrakt, og ifølge OB-ejeren er ansættelsen af Kent Nielsen først og fremmest et langsigtet projekt, hvor stabilitet i første omgang er vigtigere end spektakulært spil.

- Spillestil og rekruttering til førsteholdet sker i vores sportsudvalg - og naturligvis i tæt samarbejde mellem sportsdirektøren og cheftræneren. Selvom vores ambition er, at OB skal spille god og underholdende fodbold, så kommer resultater, fundament og stabilitet i første række. De tre elementer går ingen i OB på kompromis med i jagten på at underholde publikum med spektakulære driblinger - men ligesom alle andre vil vi da gerne have det hele, hvis det kan lade sig gøre, siger Niels Thorborg.

OB Nu taler OB-milliardæren om exit-rygterne

OBs bestyrelsesformand Niels Thorborg (Foto: Polfoto) OB Se regningen: OB har blødt tre-cifret millionbeløb på fem år

Store ambitioner
I OB er det som regel cheftræneren, sportsdirektøren eller direktøren gennem adskillige år Thomas Christensen (siden 2013 bestyrelsesmedlem i Odense Sport&Event (OS&E)), der repræsenterer den fynske klub i offentligheden. Det betyder dog ikke, at Niels Thorborg sidder på afstand af begivenhederne i OB, tværtimod. OB-ejeren siger, at der er stor interesse for klubben, og at det smitter af på hans og andres engagement i OB. Et engagement, der blandt andet kan betyde noget for spillerbudgettet i klubben i de kommende sæsoner.

- Vi har store ambitioner for fremtiden, og vi har en stor opbakning fra både vores aktionærer og sponsorer. Vi vil fortsat forfølge ambitionen om at skabe stærke resultater for alle dele af Odense Sport & Event. Det vil sige både Odense Congress Center, JVB Concerts, der arrangerer 60-70 koncerter årligt, Odense Eventyr Golf Center og naturligvis OB. Det vil vi gøre samtidig med, at vi skaber fornuftige økonomiske resultater, siger Niels Thorborg.

- Gruppen af ejere omkring OB tæller en lang række aktionærer, der har været med i lang tid, og den loyalitet og opbakning, vi oplever fra dem, er med til at give os en masse optimisme i forhold til de fremtidige ambitioner. Det understøttes samtidig af en konstant voksende skare af sponsorer på både lokalt og nationalt plan.

- Mine personlige tanker omkring mit engagement er præget af den samme loyalitet, de samme ambitioner og de samme mål for fremtiden. Engagementet og ivrigheden i arbejdet på alle leder og kanter af klubben smitter, og det er klart, at det er afgørende for, hvordan både mit og de øvrige ejeres finansielle engagement i OB er, slutter Niels Thorborg.

Kent Nielsen skifter til sommer fra AaB til OB (Foto: Claus Bonnerup) Sport Derfor kan Kent Nielsen blive et problem for OB og AaB

I 2002 blev Niels Thorborg formand for Odense Boldklub A/S, i 2006 blev han formand for OS&E, OB’s moderselskab, og senest i 2012 var han en af hovedpersonerne i en større kapitaludvidelse, der har gjort OB og OS&E i stand til at modstå tab på 80 millioner kroner mellem 2011 og 2013.

I erhvervslivet er Niels Thorborg kendt for at have startet L’Easy op som studerende tilbage i firserne, og som ejer af selvsamme hvidevare-koncern, Inspiration og Wupti.com er Niels Thorborg en af de finansielt stærkeste erhvervsfolk i Danmark.

Kent Nielsen skal stå i spidsen for OB efter denne sæson. (Foto: Jens Dresling) OB Ekspert: Sådan vil Kent forandre OB

Kent Nielsen er en oldschool-træner, der i  AaB oplevede den fuldendte genrejsning efter nedturen i Brøndby (Foto: Lars Poulsen) Sport Derfor brød det sammen i AaB: For Kent til det her sted

0 kommentarer
Vis kommentarer