Sådan blev Kent Nielsen fyret: 'Jeg anede intet'

OB-træneren var helt uforberedt på fyresedlen i Ådalen, da han mødte mandag morgen

Kent Nielsen var totalt uforberedt på, at pinsen ville blive hans sidste dage som OB-træner.

Da han mandag morgen mødte op til træningen i Ådalen anede han ikke uråd, da han kort før klokken ni blev kaldt ind på sportsdirektør Jesper Hansens kontor.

På kontoret befandt sig imidlertid også storinvestor og bestyrelsesformand Niels Thorborg - og dermed var OB-trænerens skæbne beseglet.

- Jeg anede det ikke. Vi havde planlagt træningerne frem til sommerpausen. Der var ikke nogen signaler.

- Derfor kom det ud af det blå, da jeg blev kaldt op på kontoret, hvor Jesper Hansen og Niels Thorborg gav mig beskeden. Jeg fik et par minutter med staben, og så informerede Jesper Hansen og Niels Thorborg truppen inden jeg sagde noget.

- Og så kørte jeg hjem...

Kent Nielsen sidder i bilen på vej mod hjemmet lige uden for Aarhus og taler i telefonen. Han er fattet og rolig.

Ingen vilde udfald mod den klub og den ledelse, der netop har slagtet ham.

- Jeg er skuffet og trist, men jeg er samtidig afklaret. Der er mange måder at anskue fodbold på. De seneste sæsoner har vi sat sportslige mål, som vi ikke har opnået.

- I sådan en situation skal folk træffe de bedste beslutninger for klubben. Det kostede mig jobbet. Det er jeg rigtig, rigtig ærgerlig over. Jeg føler at vi på nogle parametre har rykket os meget, siger Kent Nielsen.

- Jeg synes jeg har leveret et ordentligt stykke arbejde og har gået til jobbet med ihærdighed. Og jeg synes at de sidste kampe mod AGF viste, at vi på nogle områder kan være det bedst spillende hold i Danmark, konstaterer Kent Nielsen.

Beslutningen om at udskifte assistenttræner John Bredal frem mod næste sæson kan i dag anskues som de første sprækker i samarbejdet mellem Kent Nielsen og OB.

Kent Nielsen nedtoner dog selv i dag dramatikken i den beslutning, og han påpeger, at ansættelsen af Henrik Hansen skete med hans velvilje.

- Nogle gange bliver det så populært at tolke og analysere. Jeg vil godt slå fast, at jeg følte, at jeg havde fuld opbakning, da den beslutning blev truffet, fastslår Kent Nielsen.

Han er kendt som en flittig gæst rundt på landets Superliga-arenaer... Dog ikke i dag. Fyresedlen bliver bearbejdet inden for hjemmets fire vægge.

Superliga-klub fyrer cheftræner

Tøffe før den dramatiske afslutning: - Tro på det, Brøndby!

Laudrup begræder tabet af bykonge

130 kommentarer
Vis kommentarer