Særlig detalje kan sende Superliga-back til udlandet

Tre klubber fra MLS har i efteråret fulgt Ryan Johnson Laursen, og da den 26-årige OB'er har dobbelt statsborgerskab, er han ekstra interessant set med amerikanske øjne

Ryan Johnson Laursen har spillet fast for OB i dette efterår. Nu kan backen imidlertid være på vej til den amerikanske MLS-liga. Foto: Jens Dresling
Ryan Johnson Laursen har spillet fast for OB i dette efterår. Nu kan backen imidlertid være på vej til den amerikanske MLS-liga. Foto: Jens Dresling
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg OB

OB-forsvareren Ryan Johnson Laursen ’risikerer’ næste år at skulle stoppe selveste Zlatan Ibrahimovic.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har tre klubber fra den amerikanske MLS-liga i efteråret holdt øje med den 26-årige højre back, der har spillet 15 Superliga-kampe for fynboerne i denne sæson.

De tre klubber er ifølge Ekstra Bladets oplysninger Colorado Rapids, DC United og Los Angeles FC.

På nuværende tidspunkt har den fynske klub ikke modtaget noget konkret bud på backen, men formentlig vil der lige efter nytår tikke et bud ind hos sportsdirektør Jesper Hansen.

Ryan Johnson Laursen, der tidligere har repræsenteret Lyngby og Esbjerg, har amerikansk mor og dobbelt statsborgerskab. Det gør ham ekstra interessant for MLS-klubberne.

De 23 klubber rådede i sidste sæson over i alt 184 pladser til udenlandske spillere - det vil sige otte til hver klub. Der kan handles internt med pladserne, men Ryan Johnson Laursen har den fordel, at han qua sit dobbelte statsborgerskab ikke belaster udlændingekvoten.

I forhold til lønloftet skulle det også være en fordel, at han er amerikaner.

Den 26-årige højre back var især i sin Esbjerg-tid meget plaget af skader, men de seneste sæsoner er der kommet meget bedre styr på den del, og han var en vigtig del af OB’s efterårsoptur.

I sin Esbjerg-tid var Ryan Johnson Laursen meget plaget af skader, men i OB har det ikke i samme grad været tilfældet. Foto: Sebastian Buur Gunvald
I sin Esbjerg-tid var Ryan Johnson Laursen meget plaget af skader, men i OB har det ikke i samme grad været tilfældet. Foto: Sebastian Buur Gunvald

Da han spillede i Esbjerg, afviste vestjyderne flere hollandske bud, og OB-træner Jakob Michelsen vil næppe være glad for at slippe Ryan Johnson Laursen til vinter.

Men forsvarsspilleren har kun kontrakt frem til sommeren 2020, så vil fynboerne tjene penge på ham, er de snart tvunget til et salg.

Et skifte til USA vil formentlig friste OB’eren, der på den måde muligvis også kan få en landsholdsdrøm til at gå i opfyldelse.

Det amerikanske fodboldforbund er ifølge Ekstra Bladets oplysninger opmærksomme på hans familieforhold og har indhentet relevant information, så han i princippet kunne komme i spil for USA.

Ryan Johnson Laursen har spillet fem U21-landskampe for Danmark, men har aldrig været indkaldt til A-landsholdet og vil derfor kunne skifte fodboldstatsborgerskab uden problemer.

Superligaen indefra: Zornigers snedige plan

FCK-ikon i voldsomt angreb: Nu reagerer Don Ø. på anklagerne

Raser over Riddersholm: - Han har ikke været ærlig

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind